10 obiceiuri ale oamenilor calmi pe care trebuie sa le inveti

1
De Mia Nicolescu
19 iun. 2022

Te-ai intrebat vreodata cum reusesc unii oameni sa isi pastreze calmul si sa ramana relaxati, indiferent de ce se intampla in viata lor?

Daca esti in cautarea unui raspuns la aceasta intrebare, atunci sunt sigura ca te vei bucura si mai mult sa afli ca in continuare urmeaza sa inveti cum sa faci parte din categoria oamenilor “enervant” de calmi.

Da, ai citit bine! Se poate! Exista anumite lucruri pe care oamenii calmi le fac diferit de noi ceilalti, care ii ajuta sa alunece prin viata fara sa transpire.

De ce sunt unii oameni atat de relaxati si calmi?

Poate ai avut impresia ca a fi calm si relaxat, mai ales in fata stresului sau a incertitudinii, este o trasatura fireasca si daca nu te-ai nascut cu ea, nu o vei dobandi niciodata. Gresit. Oamenii foarte calmi fac in mod constient un efort pentru a ramane stabili, indiferent de circumstantele in care se afla. Ei urmeaza cu sarguinta unele obiceiuri, zi de zi, care ii ajuta sa gestioneze stresul, sa raspunda pasnic la conflict, sa faca fata provocarilor, sa ramana linistiti si sa proceseze emotiile mai putin confortabile.

OBICEIURI ALE OAMENILOR CALMI
PRACTICAREA MINDFULNESS

A fi atent inseamna a trai si a te concentra asupra momentului actual. Practicand mindfulness, devii constienta de faptul ca unele situatii sunt menite sa se intample si nu iti faci griji pentru ceea ce nu poti controla. Acesta este motivul pentru care mindfulness-ul ajuta oamenii sa gestioneze stresul si anxietatea si sa ramana relaxati.

Pentru a practica mindfulness, poti incepe prin a face plimbari lungi (chiar si la pas prin cartier) – ajuta in limpezirea gandurilor, mediteaza, fa yoga, tai chi sau poti incepe sa scrii intr-un jurnal.

Jurnalul Emotiilor, 97 lei, shop.andreearaicu.ro

MANAGEMENTUL TIMPULUI

Oamenii calmi nu se grabesc sa treaca prin viata. Ei planifica in avans si isi gestioneaza timpul eficient. Cand au ceva de facut sau undeva de ajuns, se pregatesc cu mult timp inainte. De aceea, chiar daca se confrunta cu orice intarziere nejustificata, nu se ingrijoreaza si reusesc sa termine sarcina la timp.

PRIORITIZAREA INGRIJIRII DE SINE

Oamenii calmi nu isi compromit niciodata ritualurile de baza cand vine vorba de ingrijirea de sine. Un somn bun, o alimentatie buna si suficient timp personal pentru relaxare si intinerire nu sunt neglijate. Isi fac timp pentru hobby-urile lor, vorbesc cu oamenii la care tin si au grija de ei insisi in orice fel, atat fizic, emotional cat si spiritual. O viata echilibrata le permite sa emane acea atitudine lejera pe care cu totii ne-o dorim.

Iubesti cu sufletul sau cu mintea? Cele 8 tipuri de iubire de care esti capabila si ce spun despre tine

AUTOREGLEMENTAREA

Oamenii calmi stiu, de asemenea, diferenta dintre ingrijirea de sine si rasfat. Au un nivel ridicat de constientizare de sine care ii ajuta sa fie disciplinati. Oamenii care nu sunt niciodata stresati duc un stil de viata foarte activ. Fac sport in mod regulat, se implica in diferite activitati fizice, merg la culcare la aceeasi ora si se trezesc devreme. Un stil de viata sanatos contribuie in mare masura la mentinerea serenitatii in aceste vremuri stresante in care traim.

MENTINEREA RUTINEI

Oamenii relaxati nu vor ca mintea lor sa fie impovarata cu ganduri inutile si, astfel, incearca sa faca anumite treburi in acelasi mod in fiecare zi. Ei calmeaza presiunea la care sunt supusi zi de zi prin predeterminarea lucrurilor, cum ar fi ceea ce vor manca la micul dejun sau cum se vor imbraca a doua zi.

Stabileste un plan saptamanal de masa si ritualuri zilnice de dimineata, astfel incat sa elimini acesti factori de stres din procesul zilnic de luare a deciziilor. Ofera-i o pauza mintii.

STABILIREA LIMITELOR

A invata sa fii autoasertiv este unul dintre obiceiurile majore ale oamenilor relaxati. Ei stiu unde sa traga linie si nu ezita sa spuna „Nu” atunci cand este nevoie. Acest obicei ii face pe cei calmi sa-si echilibreze viata cu harul. Nu ii deranjeaza sa ceara ajutor atunci cand raman blocati, iau pauze pentru a-si mentine mintea concentrata si nu isi sacrifica niciodata viata personala de dragul angajamentelor profesionale si invers.

ACCEPTAREA DEZAVANTAJELOR

Flexibilitatea este ca a doua natura pentru a calma oamenii. Oricat de mult prefera sa mearga cu un plan, ei sunt intotdeauna gata sa accepte faptul ca viata este imprevizibila si ca lucrurile se pot incurca in orice moment. Aceasta atitudine de acceptare ii face sa se adapteze bine la fiecare criza din viata si sa mentina o atitudine calma.

Cele 3 zodii a caror suferinta ia sfarsit in a doua jumatate a lunii iunie

IMBRATISAREA ATITUDINII UMILE

Oamenii calmi nu au un sentiment de sine exagerat. Isi fac treaba cu convingere, dar nu acorda niciodata prea multa importanta si nu se mandresc cu realizarile lor. Sunt oameni umili si realisti care „isi vad de treaba” si nu asteapta nimic in schimb.

GESTIONAREA ASTEPTARILOR

Oamenii calmi isi gestioneaza asteptarile observandu-i pe ceilalti in mod obiectiv si acceptandu-i fara judecata. Cand oamenii le ranesc sentimentele sau se comporta intr-un mod neasteptat, aceste fiinte linistite nu fac niciodata din tantar armasar.

MENTINEREA CONEXIUNILOR AUTENTICE

Cei care sunt mereu cool, relaxati si aparent nepasatori stiu ca regula de baza este sa fie autentici; autentici pentru ei insisi si autentici pentru cei cu care interactioneaza. Si pun accent pe conexiunile reale cu oamenii. Asa ca sunt sinceri pana la final, fara sa se ascunda dupa vreo masca, mentin relatii oneste cu membrii familiei, prietenii, cunoscuti si chiar cu strainii.

Alte obiceiuri ale oamenilor calmi mai sunt:

Isi folosesc in mod judicios telefoanele si alte gadget-uri si nu lasa aceste dispozitive sa le conduca viata.

Practica respiratia profunda atunci cand se simt stresati sau coplesiti.

Isi iau timp de gandire inainte de a raspunde si raspund intotdeauna proportional cu evenimentul.

Evita stimulente precum cofeina, tutunul, alcoolul etc.

Tin un jurnal in care descriu ceea ce simt sau se angajeaza in activitati creative sau fizice prin care „descarca” emotiile blocate in corpul lor.

Practica recunostinta.

Sunt constienti si accepta ca nu pot controla totul.

Sunt buni cu ei insisi si nu se judeca pentru fiecare greseala sau esec.

PASTREAZA-TI CALMUL

Dupa cum observi, este nevoie de practica, efort si rabdare pentru a dobandi calmul intr-o lume in care rabdarea iti este testata in fiecare zi. Dar odata ce ai invatat trucul de a fi calm si relaxat, vei realiza ca toata munca a meritat.

Foto: Pexels.com