Lintea, nautul, mazarea, quinoa sunt surse excelente de proteine, pe care le poti folosi ca inlocuitor pentru carnea tocata. Impreuna cu verdeturi proaspete si condimentele potrivite, poti sa faci chiftelute fara carne absolut delicioase, perfecte pentru burgeri.
Aceasta reteta combina quinoa, care contine proteine complete, cu cartofii fierti si paprika afumata. Merge de minune alaturi de un sos tzatziki.
Ingrediente pentru burger vegetarian cu chiftelute de quinoa si cartofi:
850 de grame de cartofi fierti
2 linguri cu ulei de masline extravirgin
2 catei de usturoi zbrobiti
1 ceapa rosie tocata marunt
1 lingurita cu paprika afumata
1/4 lingurita cu fulgi de ardei iute
Putina zeama de lamaie
Un pumn cu frunze de patrunjel sau coriandru
100 de grame de quinoa fiarta in avans si racita
Chifle din faina integrala cu seminte
Sos tzatziki
Baby spanac si cateva felii de rosie si ceapa pentru ornat
Sare si piper
Mod de preparare
Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius. Cartofii se fierb si se lasa la racit.
Intr-o tigaie se pune uleiul, usturoiul si ceapa cateva minute, apoi se adauga paprika, fulgii de ardei iute, zeama de lamaie si patrunjelul/coriandrul. Se lasa pe foc mic cateva minute ca sa se imbine aromele.
Cartofii se paseaza, se adauga amestecul cu ceapa si condimente, quinoa fiarta, putina sare si piper negru.
Se amesteca toate ingredientele, se formeaza chiftelutele, se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se aplatizeaza putin cu mana.
Se pulverizeaza putin ulei pe fiecare chifteluta, apoi se introduce tava la cuptor pentru 40 de minute.
Se asambleaza burgerii cu chiftelele aburinde, felii de rosii si ceapa, baby spanac si sos tzatziki.
Foto: Shutterstock.com