Reteta de supa care iti regleaza tranzitul intestinal si te ajuta sa ai o digestie mai buna. E bine sa o faci macar o data pe saptamana

1

Incearca si tu aceasta de supa plina de nutrienti, care te va face sa te simti mai bine. Daca o prepari de cateva ori pe luna, vei beneficia la maximum de efectele ei.

De ce conteaza sanatatea intestinala? Microbiomul tau, adica populatia de bacterii care traiesc in intestin, joaca un rol cheie in sanatatea ta imunitara, sanatatea digestiva, starea de spirit, nivelul de energie si sanatatea pielii.

Adesea, intestinul este numit „al doilea creier”, datorita legaturii stranse dintre sanatatea intestinala si sanatatea cognitiva. Asadar, o dieta care sa sprijine sanatatea intestinelor este cruciala pentru sanatatea generala!

Legatura dintre sanatatea intestinelor si depresie a fost demonstrata stiintific. Iata cum alimentatia te va ajuta sa fii mai fericita

Reteta de supa care are grija de sanatatea ta intestinala

INGREDIENTE

2 linguri de ulei de masline extravirgin
1/2 ceapa mare
3 tulpini de telina apio
4 morcovi
1/2 kilogram de piept de pui
1 lingurita de sare de mare
1 lingurita de piper negru
1 lingurita de praf de usturoi
1 lingurita de pudra de turmeric
1 litru de supa de oase sau supa de legume
5 frunze de kale
1 dovlecel
1 conopida mica conopida
1 conserva de fasole alba scursa si clatita
1 conserva de lapte de cocos
1/2 lamaie

Un efect major al consumului de varza kale, conform unui nutritionist

INSTRUCTIUNI

Incepe prin a toca ceapa, telina si morcovii. Incinge uleiul intr-o oala pentru supa, poti folosi si o oala instant sau una sub presiune. Rumeneste ceapa, telina, morvocii si pune peste ele toate condimentele. Soteaza pentru 5 minute.

Adauga 2 cani de apa filtrata si pieptul de pui. Gateste timp de 30 de minute in oala obisnuita sau 10 minute la presiune.

In timp ce puiul si legumele se fierb, spala, curata de coaja si taie varza kale. Curata si taie dovleceii si conopida.

Cand pieptul de pui este bine fiert, scoate-l si taie-l in cubulete mici sau in fasii.

Pune inapoi in oala puiul maruntit, impreuna cu varza kale, dovlecelul si conopida tocate. Fierbe pentru 10-15 minute pe foc sau 5 minute sub presiune/instant.

In final, adauga supa de oase, laptele de cocos, sucul de lamaie si fasolea alba.

Amesteca si lasa sa fiarba fara capac timp 5 si 8 minute.

Serveste si savureaza!

Pofta buna!

Shoturi de sfecla cu ghimbir pentru imunitate. Consuma-le toata toamna si la iarna nu vei raci

Aceasta reteta de supa este usor de adaptat si ajustat pentru a fi sau 100% pe baza de plante – simte-te libera sa adaugi sau sa scoti ingrediente astfel incat sa functioneze pentru nevoile si preferintele tale!

Foto: depositphotos.com