Ciupercile sunt foarte hranitoare si o sursa buna de proteine pentru cei care urmeaza o dieta vegetariana sau vegana. In combinatie cu avocado, care furnizeaza grasimi bune, si o felie de toast din secara, pentru carbohidrati complecsi, vei obtine un mic dejun hranitor si echilibrat.
Presara deasupra frunze proaspete de patrunjel si fulgi de ardei iute, stropeste cu putin ulei de masline extravirgin si e gata masa.
Ciupercile trase la tigaie se combina foarte bine cu tarhonul, care le confera o aroma delicioasa.
Daca ai o dimineata mai libera si nu esti pe fuga, trebuie sa incerci acest toast cu avocado si ciuperci pe care-l poti face in 10 minute.
Ingrediente pentru toast cu avocado si ciuperci:
O felie de paine se secara prajita
Avocado pasat cu zeama de lamaie, sare si piper
2 ciuperci
O lingura cu ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi zdrobit
1 lingurita cu tarhon uscat
Zeama de lamaie
Sare si piper
Fulgi de ardei iute si frunze de patrunjel pentru decor
Mod de preparare
Peste felia de paine de secara prajita pe grill se pune un strat generos de pasta de avocado.
Ciupercile se feliaza, se pun in tigaie cu putin ulei de masline si se lasa la calit cateva minute. Se adauga sarea, piperul, tarhonul, usturoiul, iar la final zeama de lamaie.
Peste stratul de avocado se pune unul de ciuperci si se orneaza cu frunze de patrunjel si fulgi de ardei iute.
Foto: Shutterstock.com