Videoclipurile care documenteaza inghetarea ovulelor au inceput sa fie tot mai prezente pe Instagram in ultimii ani. Unul dintre motivele pentru care acest fenomen a luat amploare este cat se poate de simplu: clinicile specializate in fertilitate au inceput sa adopte o noua strategie de marketing, mai exact parteneriatele realizate cu influenceri.
Ce este sindromul Peter Pan? Simptomele si cauzele acestei tulburari emotionale
Vezi această postare pe Instagram
Rolul acestor parteneriate
Aceste tipuri de parteneriate intre influenceri si clinici devin tot mai frecvente. Postarile despre acest subiect sunt menite sa elimine „rusinea” pe care femeile ajungeau sa o simta. Mai mult decat atat, femeile isi dau seama ca nu sunt singurele care experimenteaza aceste provocari: injectii zilnice, schimbari de dispozitie, ecografii transvaginale sau tendinte de autoizolare. Se doreste ca intreg procesul sa fie documentat, astfel incat subiectul sa nu mai fie unul tabuu.
7 simptome pe care femeile le ignora si ce afectiuni importante pot semnala
„Atat de multe dintre experientele noastre se intampla in spatele usilor inchise”
Vezi această postare pe Instagram
Serena Kerrigan, o creatoare de continut in varsta de 28 de ani a ales sa isi inghete ovulele in 2022, lucrand cu Spring Fertility, o clinica din New York, dupa ce au contactat-o in legatura cu un parteneriat platit pe Instagram. „A fost foarte important pentru mine sa arat ca o fata tanara, puternica, o fata care are o viata sociala, o cariera si careia ii place sa petreaca, isi poate ingheta ovulele.” Feedback-ul pe care aceasta l-a primit de la public a fost unul grozav, nenumarate femei felicitand-o pentru decizia pe care a luat-o. „Te descurci minunat, scumpo”; „Iti multumesc ca ai impartasit experienta ta cu noi. Am invatat atat de multe urmarind acest clip” ; „Sunt mandra de tine” – acestea sunt doar cateva dintre comentariile pozitive pe care Serena le-a primit la videoclipul publicat pe Instagram.
Cu toate acestea, este important sa constientizezi ca aceasta este o procedura medicala, care trebuie discutata cu medicul tau si care trebuie supravegheata atent de catre acesta. Mai mult decat atat, oricat de mult ar documenta cineva un proces, experientele difera de la persoana la persoana, de la organism la organism. Ceea ce vezi pe social media nu este neaparat aplicabil (si) in cazul tau. Este bine sa simti ca social media este un spatiu in care te poti regasi, insa adevarata informare se face alaturi de medicul tau.
Foto: depositphotos.com