Anca Alungulesei integreaza HIPNOTERAPIA in Psiho-Dieta

1
De Gavrila Alina
25 mart. 2023

Anca Alungulesei, terapeut in nutritie, a integrat HIPNOTERAPIA, ca instrument de lucru in PSIHO-DIETA.

Anca a integrat HIPNOTERAPIA, ca instrument de lucru care in peste 90% din cazuri a dus la rezultate de slabire de peste -15 kg in 6 luni, in PSIHO-DIETA, metoda originala si integrativa de slabit cu rezultate pe viata.

Mancarea nu e responsabila pentru ingrasare

„NU felurile de mancare pe care le asezam in farfurie sunt responsabile pentru ingrasare. Ci obiceiurile alimentare si tiparele mentale care isi au originea in subconstient. Studiile in nutritie si neurostiinte si experienta de lucru cu sute de persoane care, indiferent de eforturi, nu reusesc sa slabeasca, mi-au relevat faptul ca hipnoza este esentiala in sustinerea procesului de slabire. Asa reusim sa rescriem tiparele gresit imprimate in subconstient. Tipare care blocheaza procesul de slabire”, sustine Anca Alungulesei.

Anca a devenit, in 2022, si hipnoterapeut certificat in terapia transformationala rapida (RTT), fondata de Marisa Peer, certificare obtinuta in Anglia.

PSIHO-DIETA, metoda creata de Anca Alungulesei, un proces progresiv cu 6 etape

Identificare-Intelegere-Reparatie-Integrare-Schimbare-Rezultat prin care se urmareste identificarea cauzei reale a greutatii. Dar si a comportamentului alimentar pentru a schimba perceptia omului asupra mancarii, a greutatii si a propriului corp.

„Folosesc Hipnoterapia pe toata perioada procesului de 6 luni de Psiho-Dieta. O fac pentru ca am inteles ca cel mai important este sa conduc persoana cu care lucrez la un alt nivel de intelegere. Un nivel in care nu ceea ce mananc sau ce alimente combin este important. Ci “De ce mananc in acest fel? Ce parte din mine ma impinge sa ma comport astfel cu mine? De ce nu reusesc desi, rational si constient imi propun, imi doresc si chiar fac niste actiuni in aceasta directie? De ce rezultatul nu este pe masura efortului depus de mine”, spune terapeutul.

Identificarea cauzei

“Astfel, plecam de la identificarea cauzei reale a greutatii si a comportamentului alimentar.  Dupa care lucram impreuna la schimbarea automatismelor subconstiente legate de mancare, corp si greutate prin construirea si sustinerea unora noi. Abia dupa aceasta constientizare, urmeaza etape care implica schimbari in propriile alegerile alimentare” spune Anca.

Perceptia despre mancare

“Atata timp cat nu intelegem cu adevarat, adica, nu aducem din subconstient in constient momentul 0 al formarii perceptiei distorsionate legate de mancare, corp si greutate, aceasta problema NU se va rezolva niciodata cu adevarat”, considera Anca Alungulesei.

In 6 luni orice pacient devine consumator moderat

In 6 luni de Psiho-Dieta, conform datelor inregistrate de Anca Alungulesei in lucrul cu sute de persoane, oricine trece printr-un proces complet de autocunoastere, devine un consumator moderat. Ba mai mult, are rezultate pe cantar cuprinse intre -15 și -30 de kg. Tot in acest interval, pacientul obtine imbunatatirea parametrilor de sanatate si cresterea stimei de sine si a increderii in propria putere si valoare.  

„Intelegerea reprezinta adevarata putere. Iar intelegerea reala a povestii personale a kilogramelor reprezinta pe parcursul celor 6 luni calatoria de vindecare a greutatii. Punem baze noi in locul celor vechi construite in copilarie. Integram noi convingeri imputernicitoare despre mancare, corp si greutate. Si facem toate aceste schimbari prin crearea unui spatiu de siguranta si incredere in acest proces al schimbarii. Iar rezultatele acestui proces interior se vad cu usurinta pe corpul fizic”, povesteste Anca.

“De cand am introdus Hipnoterapia ca instrument in Psiho-Dieta, rata de succes a crescut foarte mult. Cel mai revelator aspect este ca in 90% din toate cazurile abordate pana acum, NU mancarea a iesit la iveala ca fiind factorul determinant care a ingrasat persoana. Ci un tipar mental si emotional creat in jurul nevoii interioare de a se simti Mare. Putand, astfel, sa rescriem impreuna, in coordonate eliberatoare, o noua poveste a greutatii corporale”, a dezvaluit Anca Alungulesei.

Anca Alungulesei, terapeut in nutritie, format in Romania si Spania

Hipnoterapeut certificat in terapia transformationala rapida (RTT), fondata de Marisa Peer, certificare obtinuta in Anglia. Certificata in Neuroplasticity – Rewire your brain for success (America). Practician de medicina complementara, acreditata de UPMCA. Terapeut & Coach Theta Healing si in curs de certificare Coach Practicant la NeuroMindfulness® Institute din Franta.

In 2022, Anca Alungulesei a castigat premiul international Best Nutrition & Healthy Lifestyle Personality, in cadrul Healthcare & Pharmaceutical Awards, organizate si decernate in Marea Britanie.

Este primul autor din Romania care a lansat o carte despre sucurile naturale: “Sanatate la Pahar. Ghid practic de introducere a sucurilor naturale in alimentatia zilnica.”, ce a fost premiata international, cu distinctia „Best in the world”, locul III, la GOURMAND AWARD. Mai multe despre Anca Alungulesei se pot gasi pe https://www.anca-alungulesei.ro/.