Durerile menstruale devin mai acute in a doua zi. Cum poti sa scapi de disconfort

1

Menstruatia nu mai este de multa vreme un subiect tabu, iar informatiile despre cum sa ne simtim mai bine in acele zile sunt de mare ajutor.

Durerile menstruale se accentueaza in a doua zi? Se intampla multor femei. Nu exista un raspuns clar 100% de ce se intampla acest lucru, deoarece durerea poate fi influentata de o varietate de factori, cum ar fi nivelul de hormoni, stilul de viata si nivelul de stres.

Dr. Asha Hiremath, obstetrician si ginecolog explica faptul ca menstruatia implica eliminarea regulata a sangelui si a tesutului endometrial. Din aceasta cauza, muschii din uter se pot contracta pentru a intrerupe alimentarea cu sange si oxigen a uterului.

„Atunci cand uterul este privat de oxigen, el elibereaza substante chimice care pot declansa durerea, cum ar fi prostaglandinele care cresc contractiile uterine. Acest tip de durere menstruala apare, de obicei, in a doua zi a menstruatiei si este denumita dismenoree”, adauga expertul.

Ce semnifica fiecare saptamana a ciclului menstrual. Daca tii cont de aceste 4 etape, te vei simti mai sanatoasa si mai in forma

Durerile menstruale: cele mai la indemana solutii

Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a face fata durerii menstruale si pentru a te simti mai bine.

Foloseste caldura

O perna termica sau o sticla cu apa calda poate ajuta la ameliorarea durerii menstruale. Aceasta poate ajuta la relaxarea muschilor si la cresterea fluxului sanguin.

Fa exercitii fizice usoare

Exercitiile fizice usoare, cum ar fi mersul pe jos sau yoga, pot ajuta la ameliorarea durerii menstruale. Acestea pot ajuta la eliberarea de endorfine, ceea ce poate ajuta la reducerea durerii.

Redu consumul de cofeina

„Daca te bazezi pe cafea pentru a functiona, este posibil sa nu fie de ajutor in timpul menstruatiei, deoarece cofeina ingusteaza vasele de sange, ceea ce poate constrange uterul, provocand crampe dureroase”, spune Dr. Hiremath.

Cate zile este normal sa dureze menstruatia? Semnele care indica o dereglare hormonala

Consuma alimente sanatoase

Unele alimente pot ajuta la reducerea durerii menstruale, cum ar fi alimentele bogate in fier, cum ar fi carnea rosie si legumele cu frunze verzi. Alimentele bogate in calciu, cum ar fi laptele si iaurtul, pot ajuta, de asemenea, la reducerea durerii menstruale. Te poti simti relaxata consumand unele alimente precum ciocolata neagra, avocado, somon, legume cu frunze verzi si broccoli. Consumul acestor alimente ajuta la reducerea inflamatiei si la ameliorarea crampelor menstruale.

Incearca medicamente

Durerile menstruale pot fi extrem de suparatoare, asa ca nu te teme sa apelezi la pastile. Medicamentele fara prescriptie medicala, cum ar fi ibuprofenul, pot ajuta la reducerea durerii menstruale. Discuta cu medicul tau inainte de a incepe orice tratament pentru a te asigura ca este sigur pentru tine.

Nu uita de hidratare

Dr. Hiremath spune: „Lipsa aportului de apa duce la balonare cauzand disconfort, ceea ce inrautateste crampele menstruale”. Consumul de apa calduta ajuta la cresterea fluxului de sange in tot corpul, care la randul sau relaxeaza muschii.

Bea ceaiuri din plante

Pe langa apa, ceaiurile din plante ajuta la ameliorarea contractiilor din uter care provoaca crampe datorita proprietatilor lor antiinflamatorii. In plus, efectul lor calmant te ajuta sa te relaxezi si sa te relaxezi. Poti bea ceai de fenicul, ceai de ghimbir si ceai de musetel.

Utilizari inedite pentru ceaiul de menta. Un ingredient banal care are nenumarate beneficii

Odihneste-te si relaxeaza-te

Odihna si relaxarea pot ajuta la ameliorarea durerii menstruale. Incearca sa reduci nivelul de stres si sa iti acorzi timp pentru a te relaxa.

Durerea menstruala poate fi o experienta dificila, dar exista multe lucruri pe care le poti face pentru a face fata si pentru a te simti mai bine. Incearca aceste sfaturi si discuta cu medicul tau daca durerea menstruala devine prea apasatoare sau daca ai orice alte preocupari legate de sanatatea ta.

Foto: Shutterstock