Nimeni nu pofteste la un chec simplu si uscat! Un chec bun trebuie sa fie aromat, pufos si indesat putin in acelasi timp si sa contina unt de calitate. Acestea sunt principalele lucruri care vor transforma un pandispan banal in unul cu adevarat delicios.
Iar daca la toate se adauga si un mix de mirodenii puternice in combinatie cu mierea de albine naturala, atunci ai garantia ca vei obtine cel mai gustos chec!
Ingrediente pentru cel mai gustos chec cu miere de albine si mirodenii:
260 de grame de faina alba
Putina sare
2 lingurite de praf de copt
1 lingurita cu bicarbonat de sodiu
45 de grame de unt
170 de grame de miere de albine naturala
45 de grame de zahar brun melasa nerafinat
120 mililitri de lapte
2 oua batute
60 mililitri de ceai negru concentrat
55 de grame de zahar Demerara
1 lingurita cu ghimbir proaspat razuit
1/3 lingurita cu cuisoare macinate
1/4 lingurita cu nucsoara macinata
1/3 lingurita cu anason macinat
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius si pregateste o tava pentru chec tapetata cu hartie de copt.
Intr-un bol mare se amesteca faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul.
Untul se topeste si se lasa putin la racit, apoi se amesteca cu mierea, zaharul melasa, laptele, ouale, ceaiul negru, zaharul demerara, ghimbirul si mirodeniile.
Se toarna amestecul caldut peste ingredientele uscate si se foloseste un mixer de mana ca sa amesteci bine ingredientele.
Se toarna aluatul in forma de chec si se introduce la cuptor timp de 45 de minute sau pana cand iese scobitoarea curata.
Apoi se lasa la racit 10 minute inainte de a-l scoate din tava.
Pastreaza checul impachetat in foaie de copt si folie alimentara ca sa nu se usuce.
Foto: Shutterstock.com