Instinctul sau intuitia sunt sentimente interioare, care te pot ghida in luarea deciziilor, daca te conectezi la energiile universului. Intuitia poate fi dezvoltata prin practica. Incearca sa-ti pui intrebari, sa analizezi situatii si sa iei decizii mici bazate pe instinct pentru a-ti dezvolta abilitatile intuitive.
Conecteaza-te cu tine insati
Pentru a-ti asculta instinctul, trebuie sa fii constienta de propriile tale sentimente si intuitii. Fa-ti timp sa te autoanalizezi si sa reflectezi asupra experientelor tale.
Cum sa iti testezi intuitia si sa iti dezvolti forta interioara
Redu presiunea
Cand vrei sa folosesti intuitia, incepe cu situatii cu presiune redusa. O situatie foarte emotionala nu este recomandata pentru inceput. Emotiile tale vor incetosa conexiunea cu intelepciunea interioara si vor face dificila accesarea si increderea in aceasta.
Folosirea intuitiei cu o intentie clara si concentrata necesita de obicei o stare mentala linistita. Ajuta sa iti linistesti dialogul interior prin respiratie adanca sau meditatie.
Fa exercitii de incredere
De exemplu, daca faci naveta sau trebuie sa conduci timp de 30 de minute, gandeste-te la cel mai bun traseu. Acesta este un exemplu perfect de situatie cu presiune redusa.
Apoi, linisteste-ti mintea si permite raspunsului sa vina la tine in orice fel functioneaza cel mai bine pentru tine. Apoi, inainte de a incepe sa conduci, verifica-ti GPS-ul. Vei sti instantaneu daca intuitia ta a fost corecta sau nu. Nu este simplu? Daca lucrezi de acasa, incearca asta cand mergi sa vizitezi pe cineva.
Daca metoda cu condusul nu ti se potriveste, exista o alta optiune. Incepe sa ghicesti ora inainte sa te uiti la ceas, telefon sau ecranul computerului. Timpul este o alta practica usoara cu presiune redusa.
Invata sa asculti
Este important sa fii prezenta, pentru a putea fi atenta la semnalele pe care le primesti de la corpul tau si mintea ta. Uneori, simtirile tale profunde pot fi mai intelepte decat rationamentul logic. Cand iei decizii importante, incearca sa-ti asculti simturile. Daca ceva iti provoaca frica, neliniste sau entuziasm, acestea pot fi semne importante ale instinctului tau.
7 semne ca detii inteligenta spirituala (chiar daca nu iti dai seama) si cum te face un om mai bun
Experienteaza lucruri noi
Pentru a dezvolta un instinct mai puternic, este benefic sa incerci lucruri noi si sa te expui la experiente variate. Cu cat ai mai multe experiente, cu atat vei avea o baza mai solida pentru instinctul tau.
Fii consecventa
Cand lucrezi cu intuitia ta in mod consecvent, vei observa ca increderea ta se va dezvolta destul de rapid. Consecventa iti permite sa te simti confortabil cu eforturile tale si sa inveti ce sa te astepti de la tine insati. Incercarile tale regulate de a-ti intari intuitia cu siguranta vor da roade!
Increde-te in cei 500 de milioane de neuroni din stomacul tau
Acorda atentie! Stomacul tau are 500 de milioane de neuroni care sunt conectati direct la creierul tau prin nervul vag. Daca stomacul tau iti spune ca faci un pas gresit sau ca mergi in directia cea buna, acorda-i credibilitate.
Intuitia este codificata in ADN-ul uman si a functionat pentru a te tine in siguranta de-a lungul mileniilor. Oamenii din vremurile stravechi se bazau pe intuitie pentru a sti unde sa vaneze, sa ramana in siguranta in salbaticie si sa decida unde sa infiinteze o comunitate pentru a ajuta tribul sa prospere. Intr-un sens, intuitia este instinctiva, asa ca daca te simti vreodata nesigura, asculta-ti vocea interioara.
Nu inseamna sa gandesti excesiv sau sa stai cu mintea blocata la un anumit subiect. In primul rand, cand vine vorba de a avea incredere in intuitia ta, joaca-te cu ea si fii cat mai relaxata, caci universul si energiile din interiorul tau te poarta pe calea cea buna.
Cele 4 tipuri de intuitie si cum sa o accesezi pe fiecare
Fii deschisa la schimbare
Instinctul tau poate evolua pe masura ce acumulezi experienta si inveti din greseli. Fii deschisa la schimbare si la ajustarea modului in care iti folosesti instinctul.
Fii constienta de limitele instinctului
Instinctul poate sa fie puternic, dar nu intotdeauna este infailibil. Este important sa-ti dai seama cand este necesar sa folosesti si rationamentul logic si informatiile disponibile pentru a lua decizii bune. E important sa gasesti un echilibru intre a-ti urma instinctul si a-ti folosi ratiunea.
Foto: freepik.com