Chiar daca pare ceva foarte simplu de facut, adesea se poate ajunge la un adevarat dezastru si obtii un cheesecake uscat si fara gust. Nu mai trebuie sa-ti fie teama daca urmezi pasii de mai jos.
Inveleste forma pentru tort in folie de aluminiu!
Aceasta va izola mai bine forma si te asiguri ca nu se scurge nimic din ea.
Prepara o crusta care face diferenta!
Nu ignora crusta si nu folosi niciodat biscuiti de proasta calitate. Baza cheesecake-ului trebuie sa fie atat de buna incat sa-ti vina sa o mananci singura! Aceasta este regula pe care trebuie sa o retii! Foloseste biscutii graham si unt de calitate, dar adauga un ingredient care va transforma totul: migdale macinate.
Foloseste ingrediente de la temperatura camerei
Ca sa obtii un cheesecake cremos trebuie sa folosesti ingrediente de la temperatura camerei: oua, crema de branza si smantana. Daca sunt la temperatura camerei nu mai trebuie mixate mult, ceea ce inseamna ca nu vor fi aerate si astfel cheesecake-ul va fi mai cremos.
Strecoara crema
Un alt truc important este acela de a strecura crema, asigurandu-te astfel ca vei obtine un cheesecake perfect si fara cocoloase.
Gemul de visine peste cheesecake
Acesta va completa perfect un cheesecake cremos, insa poti sa iti folosesti inventivitatea ca sa faci si alte combinatii in functie de gusturile tale.
Ingrediente pentru un cheesecake perfect:
200 de grame de biscuiti graham maruntiti
64 de grame de migdale macinate
73 de grame de zahar brun
10 linguri cu unt topit
Pentru crema:
900 de grame de crema de branza grasa, la temperatura camerei
345 grame de smantana pentru frisca, la temperatura camerei
110 grame de zahar praf
85 grame de miere de albine
Extract de vanilie
4 oua la temperatura camerei
3 linguri cu faina
Gem de visine
Mod de preparare
Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius.
Foloseste pasii de mai sus ca sa prepari crusta, preseaz-o in forma pentru tort si introdu-o la cuptor 10 minute, dupa care se scade temperatura la 160 de grade pana cand prepari umplutura.
Crema de branza se mixeaza doua minute, dupa care se adauga restul ingredientelor in afara de gem. Ouale se adauga pe rand, iar la final se incorporeaza faina.
Se strecoara crema peste crusta.
Pune forma intr-o tava cu putina apa si lasa cheesecake-ul la cuptorul incins la 160 de grade timp de o ora si zece minute. El trebuie sa ramana destul de deschis la culoare, nu sa devina maroniu si sa se miste crema in timp ce agiti tava.
Se lasa la racit de tot inainte de a-l introduce la frigider peste noapte.
Foto: Shutterstock.com