Iata care sunt acestea si cum trebuie folosite ele:
Uleiul esential de bergamota
Acest ulei esential elibereaza tensiunea, functioneaza precum un antidepresiv si are efecte sedative. Totodata, acesta prezinta efecte pozitive asupra moralului persoanelor care sufera de cancer in faza terminala.
Uleiul esential de lavanda
Considerat cel mai popular ulei esential, uleiul de lavanda are efecte de calmare si de relaxare. Este considerat restaurator pentru sistemul nervos si te ajuta sa iti gasesti pacea interioara. Foarte eficient in stimularea unui somn linistit, amelioreaza starile de neliniste, atacurile de panica, starile de tensiune generala si este eficient in cazurile de stomac „suparat”.
Uleiul esential de ylang ylang
Uleiul acesta are efecte calmante, sporeste curajul, optimismul si inlatura senzatia de teama. Totodata, uleiul esential de ylang ylang s-a dovedit eficient in tratarea insomniilor.
Un studiu efectuat recent a dovedit ca uleiul esential de ylang ylang, folosit zilnic in combinatie cu cel de bergamota si cu cel de lavanda, timp de 4 saptamani, reduce considerabil stresul prin reglarea nivelului de cortizol.
Uleiul esential de musetel
Avand o aroma calmanta, uleiul esential de musetel stimuleaza armonia interioara si reduce starea de irascibilitate, starea de stres, ingrijorare si anxietate.
Uleiul esential de portocale
Uleiul esential de portocale are efecte sedative care te ajuta sa te relaxezi. Furia si anxietatea sunt estompate de acest ulei. De asemenea, acest ulei imbunatateste starea de spirit.
Cum se folosesc uleiurile esentiale?
Prin inhalare: pentru a beneficia de efectele terapeutice ale uleiurilor esentiale, trebuie sa le mirosi. Poti face asta fie folosind un difuzor pentru aromaterapie, fie incalzind cateva picaturi de ulei esential intre palme, pentru ca apoi sa il inhalezi usor.
Prin masare: aplicarea uleiurilor esentiale pe piele si grabirea patrunderii acestora in piele prin masare are o sumedenie de beneficii. Testeaza uleiul esential pe o portiune mica de piele inainte de a aplica pe o suprafata mai mare, pentru a te asigura ca nu suferi de vreo alergie. Zonele cheie pentru aplicarea topica a uleiurilor esentiale sunt: gatul, tamplele, fruntea, pieptul, abdomenul si talpile.
Prin imbaiere: punand cateva picaturi de ulei esential in apa in care te speli, nu numai ca inhalezi mirosul – uleiul iti patrunde si in piele.
Foto: Shutterstock.com