O viata disciplinata financiar inseamna un confort mental, in primul rand. Daca ajungi in punctul in care reusesti sa gestionezi banii la fel de bine ca persoanele bogate, vei avea parte de abundenta pe acest plan.
O viata disciplinata financiar are cinci mari secrete
Cei mai de succes oameni au ajuns pe val dupa ce au aplicat diferite tehnici care sa ii ajute sa evolueze.
Fiecare are o cale diferita pentru a ajunge acolo unde isi doreste sa fie din punct de vedere financiar, dar un adevar general valabil este ca disciplina este esentiala.
Descopera-ti stilul
Exista atat de multe moduri diferite de abordare a bugetului, a investitiilor, a platii datoriilor etc. Cheia pentru a alege o cale buna si pentru a o urma cu adevarat este sa o faci asa cum vrei tu, nu cum cred altii ca ar trebui sa faci.
Adu-ti aminte de anii de scoala. Fiecare dintre colegii tai aveau un stil propriu de a invata si, probabil, tu l-ai dezvoltat pe al tau. Ai observat cum retii mai bine, la ce ore e mai bine sa inveti, si ti-ai creat o tehnica. Exact asa ar fi bine sa procedezi si in gestionarea finantelor. Ce functioneaza cu adevarat pentru tine? Experimenteaza timp de cateva luni cu mai multe variante inainte de a trage o concluzie.
Elimina convingerile limitative despre bani
Toti oamenii bogati spun acelasi lucru: banii lucreaza pentru ei. Nu vei auzi persoane de succes spunand: „e greu sa castigi bani”, „banii nu aduc decat necazuri”, „nu am bani” (chiar si cand nu aveau). Toate aceste convingeri limitative, transmise din generatie in generatie, nu fac decat sa-ti stirbeasca increderea ca vei avea parte de abundenta financiara. Cand vei adopta o atitudine pozitiva legat de bani, ei vor veni mult mai usor catre tine.
Inconjoara-te de invingatori
Este vorba despre a fi in preajma unor oameni cu aceeasi mentalitate, carora le pasa de imbunatatirea vietii lor financiare si de a-i ajuta pe altii sa faca acelasi lucru.
Acorda-ti timp pentru a recunoaste cat de departe ai ajuns
Recunostinta este importanta pentru a avea o viata disciplinata financiar. Cum vei sti ca esti pe drumul cel bun daca nu compari cu trecutul? Felicita-te de fiecare data cand iei o decizie financiara in concordanta cu obiectivele tale.
5 carti de educatie financiara pe care trebuie sa le citesti
Ofera si altora din castigurile tale
Cei mai multi dintre oamenii cu adevarat realizati vor spune ca banii au venit catre ei atunci cand au daruit. Atunci cand ai parte de un castig mai mare, ai grija sa intorci in univers bucuria, printr-un act de generozitate. Nu trebuie sa donezi sume colosale, poti sa participi la o actiune de voluntariat sau pur si simplu sa ajuti pe cineva. Prin acest obicei reusesti sa apreciezi mai mult valoarea propriilor finante.
Foto: Freepik.com