Sarbatorile de iarna bat la usa si e momentul potrivit pentru retete de fursecuri de Craciun. Daca vrei sa reduci glutenul din alimentatie sau nu vrei sa consumi prea mult zahar, exista numeroase optiuni delicioase pentru a aduce un strop de magie in sarbatoarea Craciunului.
Fursecuri cu migdale si scortisoara
Aceste fursecuri sunt o combinatie perfecta de arome de iarna.
Ingrediente:
500 grame de faina de migdale
150 grame de miere sau sirop de artar
1 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita de sare
100 grame de fulgi de migdale pentru decor
Instructiuni:
Preincalzeste cuptorul la 160°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un castron, amesteca faina de migdale, mierea sau siropul de artar, scortisoara si sarea.
Formeaza mici bile din aluat si aplatizeaza-le usor pe tava pregatita.
Presara fulgii de migdale deasupra fiecarui fursec.
Coace fursecurile timp de aproximativ 12-15 minute sau pana cand devin usor aurii.
Lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi.
Fursecuri cu unt de migdale si ciocolata neagra
Sunt irezistibile pentru oricine si le adora chiar si copiii.
Ingrediente:
250 grame de unt de migdale
100 grame de zahar (poti folosi zahar brun, zahar de cocos sau miere)
1 ou
1 lingurita de extract de vanilie
100 grame de faina fara gluten
100 grame de pudra de cacao
1/4 lingurita de sare
150 grame de ciocolata neagra taiata in bucati mici
Instrucțiuni:
Preincalzeste cuptorul la 175°C si pregateste o tava cu hartie de copt.
Intr-un castron, amesteca untul de migdale, zaharul, oul si extractul de vanilie pana obtii un amestec omogen.
Adauga faina fara gluten, pudra de cacao si sarea, amestecand bine. Incorporeaza ciocolata neagra taiata.
Folosind o lingura, ia bucati de aluat si aseaza-le pe tava, apoi coace timp de aproximativ 10-12 minute sau pana cand marginile devin ferme.
Lasa fursecurile sa se raceasca inainte de a le servi.
Fursecuri cu ghimbir si portocale
Aceste fursecuri aduc o explozie de arome.
Ingrediente:
500 grame de faina fara gluten
1 lingurita de praf de copt fara gluten
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de ghimbir macinat
Coaja rasa de la o portocala
Sucul de la o portocala
120 grame de ulei de cocos topit
120 grame de miere sau sirop de artar
Instrucțiuni:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava cu hartie de copt.
Intr-un castron mare, amesteca faina fara gluten, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si ghimbirul.
Adauga coaja rasa si sucul de portocala, uleiul de cocos si mierea sau siropul de artar, amestecand pana se formeaza un aluat omogen. Cu mainile umezite, formeaza bilute din aluat. Asaza-le in tava si coace-le timp de aproximativ 10-12 minute sau pana cand devin aurii.
Lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi.
Aceste trei retete de fursecuri de Craciun fara gluten si cu putin zahar sunt perfecte pentru a te bucura de gusturile traditionale ale sarbatorilor fara a compromite sanatatea sau preferintele alimentare.
Incerca-le si bucura-te de sarbatori delicioase si sanatoase!
Foto: freepik.com