Idei de retete care te vor convinge sa iubesti tofu

1

Are multe beneficii pentru sanatate, dar multa lume nu stie cum sa-l gateasca pentru a fi delicios.

Tofu este incredibil de versatil si e folosit adesea in bucataria asiatica. Bogat in proteine si derivat din laptele de soia, tofu serveste ca un excelent inlocuitor al carnii pentru vegetarieni si vegani. Aroma sa blanda si capacitatea de a absorbi gustul ingredientelor cu care e asociat il fac perfect pentru o multime de preparate.

Noodles cu tofu

Rapid, simplu de facut si aromat, acest fel de mancare este pe gustul oricui. Secretul este sa folosesti condimente diverse, pentru ca tofu nu are un gust pregnant si are nevoie de aromatizare pentru a deveni delicios.

Alege taiteii tai preferati: din grau, orez sau hrisca, fierbe-i conform instructiunilor de pe ambalaj. In acest timp, taie in fasii subtiri legume dupa gust. Recomandam ceapa, morcovi si ardei gras pentru texturi crocante alaturi de bucati mici de tofu cremos. In foarte putin ulei se calesc legumele si tofu, impreuna cu sos de soia, usturoi granulat, piper si fulgi de chilli, daca iti plac. Poti adauga si alte condimente dupa gust.

Adauga si taiteii fierti, amesteca rapid si serveste cu ceapa verde tocata marunt si susan presarat pentru extra gust.

Taco de salata cu tofu crocant

Inlocuieste foile de tortilla cu frunze mari de salata pentru un plus de prospetime si un minus de calorii. Tofu se taie bucatele potrivite si se marineaza cu putin ulei, sos de soia, sos picant, miere, condimente dupa gust. Daca il pregatesti din timp si il lasi la aromatizat 2-3 ore, va fi si mai bun. Poti gati bucatile de tofu in tigaie, la cuptor sau la airfryer pana cand devin crocante.

Serveste bucatile de taco umplute cu tofu, legumele proaspete, un sos de iaurt sau maioneza, verdeturi si stropeste cu zeama de lamaie din belsug.

Tofu glazurat cu miere si susan

O alta varianta prin care poti face tofu crocant este sa-l glazurezi cu putin ulei, miere, susan si, daca iti place, chilli. Gateste-l la cuptor sau airfryer pentru a se rumeni, dar ai grija sa nu se arda mierea. Este delicios servit cu orez sau in salata.

Rulouri vegetariene cu tofu

Omleta

Tofu este excelent pentru micul dejun, caci ofera multi nutrienti si proteine, ce iti dau energie pentru intreaga zi. Daca nu vrei sau nu poti consuma oua din diverse motive, foloseste tofu pentru a face omleta. Alege varianta cremoasa, silk tofu, pe care o poti transforma in firimituri, precum scrambled eggs. Caleste-le in tigaie cu ingredientele tale preferate: poti pune ceapa, ardei gras, ciuperci, bacon sau rosii. Pentru o culoare apetisanta, foloseste putin turmeric. Condimenteaza cu sare si piper.

Reteta de shakshuka

Shakshuka este o tocanita perfecta tot pentru prima masa a zilei, care se serveste cu paine proaspata sau lipii. Foloseste rosii proaspete taiate cubulete sau o conserva cu rosii bucati, pe care o pui intr-o tigaie, la foc mic, impreuna cu ceapa si usturoi taiate marunt. Se adauga si ardei gras tocat cuburi potrivite si tofu cam la aceeasi dimensiune. Se fierbe sub capac pana scad rosiile, dar e recomandat sa ramana destul sos. La final poti sparge si doua oua pe care le mai gatesti 2-3 minute sub capac.

Shakshuka reinventata, cu orzo si parmezan, gata in 20 de minute!

Acestea sunt propunerile noastre de retete cu tofu care iti vor schimba parerea despre acest preparat din soia. Pe care o vei gati prima oara?

Foto: depositphotos.com