4 produse pentru a estompa ridurile de pe pleoape

1
De Teodora Tirca
16 feb. 2024

Pleoapele capata uneori un aspect imbatranit de timpuriu, pentru ca pielea din aceasta zona este mai subtire. In plus, tindem sa nu aplicam skincare pe pleoape – si nici protectie solara.

Nu poti aplica pe pleoape toate produsele anti-aging din rutina ta, pentru ca pielea de aici e foarte sensibila si e prea aproape de ochi. Insa atunci cand aceasta zona imbatraneste, chiar afecteaza aspectul chipului tau, mai ales felul in care arata ochii, una dintre cele mai frumoase trasaturi ale noastre. De aceea, e bine sa ai grija din timp de pleoapele tale. E o zona solicitanta, pe care o frecam constant in procesul de demachiere. Toate miscarile dure pe care le facem pot rupe fibrele de elastina si pot reduce fermitatea pleoapelor noastre.

Pleoapele cazute si ridate afecteaza si felul in care te machiezi – ceea ce stiai la 25 de ani nu mai functioneaza si nu mai poti folosi aceleasi produse. Fardurile nu vor mai arata bine, iar linia eyelinerului nu va mai fi la fel de precisa.

Iata ce poti face pentru a trata si preveni semnele de imbatranire de pe pleoape.

1. Demachiaza cu blandete

Omega + Complex Cleansing Balm - Paula's Choice | Sephora

Paula’s Choice Omega+ Complex Cleansing Balm, 155 lei, paulaschoice.ro

Daca deja vezi semne de imbatranire sau iritatii pe pleoape, iti recomand sa renunti la dischete si servetele demachiante si sa apelezi la un balsam de curatare. Acesta este bland si hidratant, „topind” machiajul fara sa fie nevoie sa freci cu putere sau sa tragi de piele. Nu te spala niciodata pe fata cu apa fierbinte, pentru ca vei usca si irita pleoapele.

2. Nu folosi retinol si acizi in jurul ochilor

La Roche-Posay Cicaplast Balm B5 Multi-Purpose Repairing Balm 100ml Livrare gratuită Lookfantastic

45,50 lei, farmaciatei.ro

Acesti activi duri pot provoca uscaciune si iritatii pe pleoape, uneori chiar inflamatie. Chiar daca nu aplici direct pe pleoape acizi si retinol, produsul migreaza atunci cand il masezi in piele, cand iti atingi fata, cand dormi etc. Ceea ce am invatat este ca e important ca dupa curatarea tenului sa aplic mai intai o crema hidratanta fara iritanti pe pleoape si pe zona de sub ochi. Acesta va actiona ca o bariera impotriva ingredientelor mai dure pe care le aplic ulterior pe ten. Unul dintre produsele care imi calmeaza si hidrateaza instant pleoapele si zona ochilor este balsamul Cicaplast de la La Roche-Posay.

3. Foloseste o crema de ochi anti-aging blanda

Asa cum vorbeam, din pacate aplicarea retinolului pe pleoape nu e o idee buna pentru cei mai multi oameni. Dar exista si alte ingrediente anti-aging care pot estompa semnele de imbatranire, si ma refer mai ales la cele care stimuleaza productia de colagen. Vitamina C este unul dintre ele. Nu as alege forma pura (acid ascorbic), pentru ca aceasta e mai puternica si poate provoca iritatii, insa derivatii sunt mai blanzi si pot fi aplicati si pe pleoape in multe cazuri. E bine insa sa testezi toleranta pielii tale – opreste aplicarea daca simti usturimi, intepaturi sau apare roseata.

Si peptidele sunt ingrediente-cheie de aplicat in zona ochilor, inclusiv pe pleoape. Acestea stimuleaza productia de colagen nou si repara pielea in acelasi timp, redandu-i fermitatea.

Mai poti apela si la ingrediente care elimina hiperpigmentarea, de exemplu arbutina, pentru ca si diferentele de culoare cauzeaza de asemenea un aspect de ochi imbatraniti. Un produs anti-aging care mi se pare genial pentru zona ochilor este acesta:

79,51 lei, redusa de la 97,89 lei, aquabeauty.ro

Cele mai in voga 5 tunsori bob in 2024

4. Foloseste produse cu SPF sigure pentru pleoape

De obicei, crema obisnuita cu SPF nu e sigura de folosit pe pleoape sau aproape de ochi, pentru ca provoaca usturime si iritatii, mai ales la nivelul globului ocular. Dar pielea de pe pleoape este si ea afectata de radiatiile UV care ne imbatranesc, poate chiar si mai afectata fiind mai subtire. Asadar, m-am bucurat sa aflu ca exista creme cu protectie lamelara, special create pentru a proteja de soare zona sensibila din jurul ochilor. Nu sunt la fel de raspandite, dar eu am gasit-o pe aceasta:

Ultrasun SPF30 Eye Protection – Ultrasun UK

149,25 lei, asos.com

Foto: Instagram/@wolfiecindy