Dar pentru a mentine aceste bacterii intestinale infloritoare, este nevoie de alimente prebiotice ca sursa de combustibil.
Chiar daca poti opta pentru un supliment pentru a-ti creste aportul de prebiotice, multe alimente de zi cu zi ofera in mod natural aceasta forma specifica de fibra. Iata 10 dintre ele:
1. Cicoare
Dintre alimentele din aceasta lista, cicoarea este unica in sensul ca cel mai probabil vei incorpora acest aliment in dieta prin intermediul unui supliment. Are un gust similar cu cel al cafelei si este cunoscuta pentru continutul sau ridicat de antioxidanti. In plus, este o sursa de fibra prebiotica numita inulina. Aceasta poate ajuta la digestie si ar putea avea efecte benefice si asupra nivelurile de glucoza din sange.
Poti sa integrezi cicoarea in alimentatia ta zilnica schimband cafeaua traditionala cu granule de radacina de cicoare sau cauta proteine pudra, batoane proteice si iaurturi care contin radacina de cicoare.
2. Ceapa
Cunoscuta pentru gustul si mirosul sau puternic, ceapa contine inulina, precum si un tip de carbohidrat numit fructooligozaharida. Aceasta forma de carbohidrat poate fi folosita ca alternativa la zahar cu continut scazut de calorii atunci cand este extrasa din alimente si serveste si ca prebiotic.
Adaugarea cepei crude sau gatite la mesele tale este o modalitate excelenta de a stimula prebioticele, precum si antioxidantii. Citeste continuarea pe csid.ro
Foto: freepik.com