3 retete de paste cu ton delicioase si rapid de preparat

1
De Alice Papuc
13 apr. 2024

Cui nu-i place sa se bucure de o portie de paste si de un pahar cu vin?

Placerea mea vinovata in ceea ce priveste mancarea sunt pastele – dintotdeauna! Sunt delicioase si rapid de preparat. Incerc mereu sa optez pentru variante mai sanatoase, astfel ca m-am indragostit de aceste 3 retete de paste cu ton, iar astazi le impartasesc cu tine!

Paste cu ton si rosii deshidratate

Ingrediente necesare:

300g de paste (preferabil penne sau spaghetti)

1 conserva de ton in ulei

1/2 cana de rosii deshidratate, taiate felii subtiri

2 catei de usturoi, tocati fin

2 linguri de ulei de masline extra-virgin

Sare si piper proaspat macinat, dupa gust

Parmezan ras, pentru servire (optional)

Frunze proaspete de busuioc, pentru decor

Instructiuni:

Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le si lasa-le deoparte.

Intr-o tigaie mare, incinge uleiul de masline la foc mediu. Adauga usturoiul tocat si caleste-l usor pana devine aromat, cam 1-2 minute.

Adauga rosiile deshidratate si tonul (scurs de ulei) in tigaie. Amesteca bine si lasa-le sa se incalzeasca timp de 3-4 minute.

Adauga pastele fierte in tigaie si amesteca-le cu sosul de ton si rosiile. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Serveste preparatul cu parmezan ras si frunze proaspete de busuioc, pentru un plus de prospetime.

Paste cu ton si pesto

Ingrediente necesare:

300g de paste (de preferat fettuccine sau tagliatelle)

1 conserva de ton in ulei, scurs

4 linguri de sos pesto

2 linguri de smantana lichida

Parmezan ras, pentru servire

Frunze proaspete de busuioc, pentru decor

Instructiuni:

Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le bine.

Intr-un bol mic, amesteca pestoul si smantana lichida pentru a obtine un sos cremos. Incalzeste tonul intr-o tigaie mica timp de 2-3 minute la foc mediu. Adauga pastele fierte inapoi in oala si amesteca-le cu sosul de pesto si tonul incalzit.

Presara parmezan ras si adauga frunze de busuioc, in functie de gust.

Medicina 3.0 sau cum poti sa traiesti mai mult cu ajutorul stiintei. Principii din cartea “Outlive. Stiinta si arta longevitatii”

Paste cu ton si creveti in sos de vin alb

Ingrediente:

300g de paste (de preferat linguine sau pappardelle)

1 conserva de ton in ulei, scurs

200g de creveti decorticati

2 catei de usturoi, tocati fin

1/2 cana de vin alb sec

2 linguri de ulei de masline extra-virgin

Suc de la o lamaie

Sare si piper proaspat macinat, dupa gust

Frunze proaspete de patrunjel, pentru decor

Instructiuni:

Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le.

Intr-o tigaie mare, incinge uleiul de masline la foc mediu. Adauga usturoiul tocat si caleste-l usor pana devine aromat, cam 1-2 minute. Adauga crevetii in tigaie si gateste-i timp de 2-3 minute sau pana cand acestia devin roz. Adauga tonul scurs de ulei si vinul alb in tigaie. Lasa totul sa fiarba timp de 3-4 minut, pana cand sosul se reduce putin.

Adauga pastele fierte in tigaie si amesteca-le bine cu sosul de ton si creveti. Stoarce sucul de lamaie deasupra si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Presara cateva frunze proaspete de patrunjel si preparatul este gata sa fie servit!

Foto: Instagram/@theglamorousgut