Placerea mea vinovata in ceea ce priveste mancarea sunt pastele – dintotdeauna! Sunt delicioase si rapid de preparat. Incerc mereu sa optez pentru variante mai sanatoase, astfel ca m-am indragostit de aceste 3 retete de paste cu ton, iar astazi le impartasesc cu tine!
Paste cu ton si rosii deshidratate
Ingrediente necesare:
300g de paste (preferabil penne sau spaghetti)
1 conserva de ton in ulei
1/2 cana de rosii deshidratate, taiate felii subtiri
2 catei de usturoi, tocati fin
2 linguri de ulei de masline extra-virgin
Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
Parmezan ras, pentru servire (optional)
Frunze proaspete de busuioc, pentru decor
Instructiuni:
Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le si lasa-le deoparte.
Intr-o tigaie mare, incinge uleiul de masline la foc mediu. Adauga usturoiul tocat si caleste-l usor pana devine aromat, cam 1-2 minute.
Adauga rosiile deshidratate si tonul (scurs de ulei) in tigaie. Amesteca bine si lasa-le sa se incalzeasca timp de 3-4 minute.
Adauga pastele fierte in tigaie si amesteca-le cu sosul de ton si rosiile. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Serveste preparatul cu parmezan ras si frunze proaspete de busuioc, pentru un plus de prospetime.
Paste cu ton si pesto
Ingrediente necesare:
300g de paste (de preferat fettuccine sau tagliatelle)
1 conserva de ton in ulei, scurs
4 linguri de sos pesto
2 linguri de smantana lichida
Parmezan ras, pentru servire
Frunze proaspete de busuioc, pentru decor
Instructiuni:
Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le bine.
Intr-un bol mic, amesteca pestoul si smantana lichida pentru a obtine un sos cremos. Incalzeste tonul intr-o tigaie mica timp de 2-3 minute la foc mediu. Adauga pastele fierte inapoi in oala si amesteca-le cu sosul de pesto si tonul incalzit.
Presara parmezan ras si adauga frunze de busuioc, in functie de gust.
Paste cu ton si creveti in sos de vin alb
Ingrediente:
300g de paste (de preferat linguine sau pappardelle)
1 conserva de ton in ulei, scurs
200g de creveti decorticati
2 catei de usturoi, tocati fin
1/2 cana de vin alb sec
2 linguri de ulei de masline extra-virgin
Suc de la o lamaie
Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
Frunze proaspete de patrunjel, pentru decor
Instructiuni:
Fierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le.
Intr-o tigaie mare, incinge uleiul de masline la foc mediu. Adauga usturoiul tocat si caleste-l usor pana devine aromat, cam 1-2 minute. Adauga crevetii in tigaie si gateste-i timp de 2-3 minute sau pana cand acestia devin roz. Adauga tonul scurs de ulei si vinul alb in tigaie. Lasa totul sa fiarba timp de 3-4 minut, pana cand sosul se reduce putin.
Adauga pastele fierte in tigaie si amesteca-le bine cu sosul de ton si creveti. Stoarce sucul de lamaie deasupra si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Presara cateva frunze proaspete de patrunjel si preparatul este gata sa fie servit!
Foto: Instagram/@theglamorousgut