Secretul care te va ajuta sa scapi de frica de a face bani

1
De Cristiana Astefanoaiei
17 iun. 2024

Elibreaza-te de temerile legate de finante.

S-ar putea sa te mire, dar multe persoane traiesc cu frica de a face bani. Daca nu te bucuri de o stabilitate financiara, s-ar putea sa te numeri printre ele.

„Voi fi fericita cand voi avea cateva mii de lei in plus in fiecare luna”, s-ar putea sa iti spui. Poate te simti vinovata atunci cand cheltui bani. Sau ii cheltui prea repede si nu reusesti sa agonisesti niciodata.

Comportamentele tale sunt strans legate de credintele tale si, impreuna, te pot impiedica sa atragi abundenta.

Vestea buna este ca TU esti cea care are controlul in aceasta situatie. Poti sa schimbi modul in care te raportezi la bani si sa ii aduci in viata ta.

Care este metoda care te va elibera de frica de a face bani

Pe scurt, este vorba despre cum gandesti despre bani. Modul in care te raportezi la ei.

Banii sunt un instrument. Nu au alta semnificatie decat cea pe care le-o atribuim noi.

O credinta comuna este aceea ca a face bani ne va face fericiti. Cu alte cuvinte, daca pierdem bani, ne pierdem fericirea, stima de sine sau bucuria. Toate acestea inseamna, de fapt, acelasi lucru: luam banii personal. Legam banii de noi insine. Multi oameni s-au imbogatit cu convingerea ca fericirea lor va creste pe masura ce vor face mai multi bani. Dar ce se intampla in cazul in care acei bani s-ar pierde brusc? Apare disperarea.

Trei tipare despre bani invatate in familie care iti pot bloca evolutia financiara. Cum le deblochezi pentru a atrage abundenta

Alte persoane vad banii ca pe „radacina tuturor relelor”, gandind despre acestia ca vor atrage doar greutati si necazuri. Apoi se mira de ce nu au parte de abundenta financiara.

Identifica ce credinta limitativa despre bani te indeparteaza de ei

Fie ca te astepti ca ei sa-ti aduca bucurie sau ghinioane, te raportezi la ei drept ceva care iti schimba viata.

Atunci cand realizezi ca banii nu au absolut nicio legatura cu sentimentele tale, te vei elibera de ei. Nu le da o valoare mai mare decat cea pe care o au, de fapt.

Fericirea este deja in interiorul tau. Soarta ta este deja in desfasurare. Banii sunt doar instrumentul care te ajuta pe parcursul tau. Simte-te libera in raport cu ei. Fii mai putin atasata de castig. Nu mai venera banii.

Gandeste-te la ei ca la orice alt obiect din viata ta. Un uscator de par, de exemplu, are scopul lui clar. Il folosesti pentru a-ti usca parul si esti multumita cu el. Nu iti influenteaza starea de spirit si este exact ce si CAT ai nevoie.

4 limitari mentale legate de bani care te saboteaza

Asa este si cu banii. Ai mereu cat ai nevoie. Gandeste-te mereu intr-o maniera neutra, relaxata, dar pozitiva, la bani. Intotdeauna ai suficient cat sa iti cumperi ce iti doresti, sa platesti tot ce vrei si mereu esti multumita.

Adoptand aceasta atitudine, te vei elibera de povara lor. Vei scapa si de frica de a face bani. Pur si simplu ei vor fi acolo cand vei avea nevoie, atat de simplu e.

Incepe sa lucrezi, cu pasi mici, la aceasta mentalitate si vei observa ca va deveni ceva natural pentru tine. In acest fel vei reusi sa te legi de lucrurile care aduc, cu adevarat, valoare in viata ta.

Foto: depositphotos.com