5 motive pentru care nu-mi mai aplic uleiuri naturale pe par

1
De Alice Papuc
12 iun. 2024

Desi pare simplu sa-ti aplici pe par uleiuri „din bucatarie”, am realizat ca aceasta metoda nu este deloc potrivita pentru parul meu.

Sunt una dintre acele femei care obisnuiau sa-si aplice in mod regulat uleiuri naturale pe par. Am crescut cu reviste precum “Bravo Girl” sau “Cool Girl”, reviste in care gaseai in mod constant diverse idei pentru masti de par homemade. Cu toate acestea, a existat un moment in viata mea in care am spus “stop” uleiurilor naturale aplicate direct pe par. Iata care sunt motivele pentru care am luat aceasta decizie!

Acumularea de produse

Uleiurile naturale precum cel de cocos, masline sau ricin pot fi prea grele pentru parul meu, lasandu-l incarcat si dificil de aranjat. Mai mult decat atat, acumularea acestor uleiuri poate bloca porii scalpului, ducand la par cu tendinta de ingrasare si chiar la matreata. Iar acesta este ultimul lucru de care am nevoie.

5 fonduri de ten care m-au ajutat atunci cand aveam acnee

Dificultatea de clatire

Am observat ca uleiurile naturale sunt greu de clatit complet, necesitand mai multe samponari care, in timp, nu fac altceva decat sa usuce parul. Reziduurile de ulei ramase pe par pot atrage murdarie si praf, afectand atat aspectul, cat si sanatatea parului.

De asemenea, obisnuiam sa imi samponez parul de cel putin 3 ori pentru a scoate complet uleiurile aplicate, iar acest lucru necesita atat timp, cat si produse extra. Foloseam sampoane mai dure, care nu-i fac bine parului pe termen lung.

Ineficienta pe termen lung

Desi initial parul poate parea mai stralucitor si hidratat, pe termen lung, uleiurile naturale pot face parul fragil si predispus la rupere, mai ales atunci cand acestea sunt aplicate “dupa ureche”. Am vazut cum parul meu incepea sa devina, treptat, mult mai incarcat si mai lipsit de stralucire, iar acest lucru a fost un adevarat semnal de alarma.

Reactii alergice si iritatii

Uleiurile naturale nu sunt intotdeauna potrivite pentru toate tipurile de scalp. Am un scalp sensibil si am experimentat iritatii si mancarimi cauzate de unele uleiuri, mai ales daca acestea nu sunt 100% pure. Aceste reactii pot agrava problemele scalpului si pot crea dificultati pe termen lung.

Produsele mele preferate pe timpul verii. Ma ajuta sa arat bine si sa ma simt fresh

Alternative mult mai bune pe piata

In final, mi-am dat seama ca produsele profesionale pentru par sunt concepute special pentru a furniza nutrientii si ingrijirea necesara pentru un par frumos si sanatos. Aceste produse sunt adesea testate dermatologic si ofera o solutie mai sigura si mai eficienta pentru ingrijirea parului. De asemenea, in spatele celor mai multe produse special create pentru ingrijirea parului, exista un timp indelungat destinat cercetarii. Am realizat ca aceasta optiune este mult mai sigura si mai confortabila pentru mine si pentru nevoile parului meu.

Foto: Freepik.com