7 gustari sanatoase, care nu iti vor sabota dieta

1
De Alice Papuc
16 iun. 2024

Atunci cand sunt alese corect, gustarile te ajuta in mentinerea nivelului de energie si previn supraalimentarea la mesele principale.

Cea mai mare provocare a mea atat atunci cand tin o dieta, cat si in momentele obisnuite, in care imi doresc sa mananc echilibrat, este reprezentata de gustari. Intotdeauna aleg optiuni mult prea procesate, care sunt bombe calorice. Am incercat sa ma educ in acest sens si sa inteleg cat de important este sa alegi gustari sanatoase, care iti ofera vitamine si minerale importante si care nu iti saboteaza dieta. Iata 7 gustari sanatoase si rapide, pe care eu le ador!

Iaurt cu fructe de padure

Ingrediente:

150g iaurt grecesc

100g fructe de padure proaspete sau congelate (zmeura, afine, mure)

Preparare:

Intr-un bol, adauga iaurtul grecesc si amesteca-l cu fructele de padure. Poti adauga si o lingurita de miere pentru un plus de dulceata, daca doresti. Aceasta gustare este bogata in proteine si antioxidanti, avand in jur de 150-200 de calorii. Nu mai spun cat de rapid este de preparat si cat de racoritoare este pe timp de vara!

Feliute de mere cu unt de arahide

 

Ingrediente:

1 mar mare

1 lingura de unt de arahide (fara zahar adaugat)

Preparare:

Taie marul in felii subtiri si intinde untul de arahide pe fiecare felie. Aceste feliute sunt o combinatie excelenta de carbohidrati si grasimi sanatoase, oferind aproximativ 150-200 de calorii pe portie.

Baby morcovi cu hummus

Ingrediente:

100g morcovi baby

2 linguri de hummus

Preparare:

Spala morcovii si serveste-i alaturi de hummus pentru o gustare rapida si satioasa. Morcovii sunt bogati in fibre si beta-caroten, iar hummusul adauga proteine si grasimi sanatoase, toate acestea intr-o gustare sanatoasa de aproximativ 100-150 de calorii.

Smoothie verde

 

Ingrediente:

1 mana de spanac proaspat

1 banana mica

1/2 cana de lapte de migdale

1 lingura de seminte de chia

Preparare:

Adauga toate ingredientele in blender si mixeaza pana obtii o consistenta cremoasa. Acest smoothie este plin de vitamine si minerale, avand in jur de 200 de calorii si fiind o alegere excelenta pe timp de vara.

Crackers integrali cu guacamole

 

Ingrediente:

5-6 crackers integrali

1 avocado

1/4 ceapa rosie tocata marunt

1 rosie mica taiata cubulete

Sucul de la 1/2 lime

Sare si piper dupa gust

Preparare:

Pentru guacamole, paseaza avocado-ul intr-un bol si amesteca-l cu ceapa, rosia si sucul de lime. Adauga sare si piper dupa gust. Intinde guacamole-ul pe crackers pentru o gustare sanatoasa si delicioasa. Aceasta combinatie ofera fibre si grasimi sanatoase, avand aproximativ 150-200 de calorii. Eu ador sa o consum in weekend, atunci cand ma relaxez la un film.

Salata de fructe

 

Ingrediente:

1 mar

1 banana

1 portocala

1/2 cana de capsuni

1/2 cana de afine

Preparare:

Taie toate fructele in cubulete si amesteca-le intr-un bol mare. Poti adauga un strop de suc de lamaie pentru a preveni oxidarea fructelor si pentru un gust racoritor. Este o gustare bogata in vitamine, minerale si antioxidanti, avand in jur de 150 de calorii pe portie.

5 gustari vegetariene cu efect antiinflamator

Tartina cu pate de ciuperci

 

Ingrediente:

200g ciuperci (de preferat champignon)

1 ceapa mica

1 catel de usturoi

1 lingura de ulei de masline

Sare si piper dupa gust

1 felie de paine integrala

Preparare:

Intr-o tigaie, incalzeste uleiul de masline si soteaza ceapa si usturoiul pana ce devin aurii. Adauga ciupercile taiate marunt si gateste-le pana se inmoaie si se evapora toata apa. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi blenduieste amestecul pana obtii o pasta fina. Intinde pateul de ciuperci pe felia de paine integrala. Ai obtinut o gustare sanatoasa, bogata in fibre si proteine, avand doar 150 de calorii.

Foto: depositphotos.com