5 autobronzante usor de folosit: nu pateaza pielea

1
De Teodora Tirca
17 iun. 2024

Nu ma mai expun la soare, pentru ca vreau sa-mi mentin pielea tanara si sanatoasa pentru cat mai mult timp, dar vara imi doresc si eu acel glow auriu. Aceste produse ma ajuta sa-l obtin fara efort.

Multa vreme, cand ma gandeam la autobronzant imi venea in minte acel look portocaliu, fals si exagerat, asa ca m-am tinut departe de el. Nu sunt cea mai rabdatoare persoana, iar aplicarea unui autobronzant necesita un pic de pregatire si efort daca iti doresti un efect natural. Tocmai de aceea, eu nu aleg variantele „grele”, care ofera un bronz intens, ci merg mai degraba pe subtilitate. Imi plac lotiunile ce ofera bronz gradual, pentru ca sunt la fel de usor de aplicat precum o crema de corp, iar rezultatul este mereu impecabil, fara dungi sau pete.

Totusi, asta nu inseamna ca nu-mi pregatesc pielea inainte de bronzare. Daca pielea ta e uscata si nu ai mai exfoliat-o de ceva timp, chiar si un produs de bronzare subtil poate arata ciudat – pentru ca pigmentul se va „agata” de zonele cu uscaciune. Ia-ti cateva zile inainte de bronzare pentru a-ti exfolia si hidrata bine pielea dupa dus, astfel incat sa ai o baza perfecta pentru bronz. In ziua in care decizi sa aplici produsul de bronzare, nu mai aplica niciun alt produs de hidratare. Asteapta doar sa se usuce bine pielea dupa ce ai facut baie si apoi maseaza in piele crema/lotiunea autobronzanta.

Iti las mai jos cateva produse usor de folosit, care imi ofera un bronz auriu fara pete:

Dove Summer Revived Gradual Tanning Lotion

37,60 lei, auchan.ro

O folosesc deja de cativa ani, pentru ca e ca o lotiune de corp lejera. Nu pateaza, nu trebuie sa am extrem de multa grija sa o aplic uniform si nici nu are acel miros specific de autobronzant. Lasa pielea hidratata, supla si luminoasa, iar bronzul este subtil, in functie de cat de des reaplici. Apare dupa cateva ore, iar daca reaplici lotiunea zilnic se intensifica. Pentru a mentine bronzul obtinut poti aplica lotiunea de doua ori pe saptamana. Daca ai pielea foarte alba poti opta pentru varianta light/medium, care ofera un ton auriu. Cea medium/dark e mai intensa, dar pielea ta nu va deveni niciodata portocalie.

Recent am testat si spuma de bronzare din aceasta gama si mi-a placut experienta. Miroase frumos, este hidratanta, iar textura este chiar mai lejera decat cea ca lotiunii.

Dove

29,32 lei, redus de la 41,89 lei, mega-image.ro

Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer

Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer spumă bronzare pentru față și corp cu efect de hidratare

57 lei, notino.ro

Asa cum sugereaza si numele, aceasta spuma bronzanta lejera ofera un bronz natural si realist, fiind usor de aplicat. Nu pateaza pielea sau hainele, se absoarbe aproape instant, bronzul apare dupa aproximativ o ora, iar rezultatul tine cam o saptamana. Pentru un efect mai intens, reaplica spuma de cateva ori pe saptamana si nu uita sa-ti hidratezi pielea bine in zilele in care iei pauza de la produsele de bronzare.

Isle of Paradise Daily Self-Tan Lotion

75 lei, sephora.ro

Mi-au placut dintotdeauna produsele de bronzare de la Isle of Paradise, dar fiind comoda de fel cand vine vorba despre bronz, cel mai mult m-a impresionat aceasta lotiune de corp intens hidratanta si reparatoare. Imi place faptul ca imi ofera mai multe beneficii intr-un singur produs: bronzare graduala, uniforma si cu aspect natural, dar si hidratare, fermitate, prevenirea semnelor de imbatranire. Are o textura eleganta, se absoarbe usor, dar contine de asemenea multe ingrediente moderne benefice pentru piele, cum ar fi vitamina C, niacinamide si acid hialuronic.

Lirene Coconut Shine

Cremă iluminatoare autobronzantă față și corp Coconut Shine Lirene

39,95 lei, dm.ro

Daca iti doresti ceva cu efect iluminator, iti recomand aceasta lotiune bronzanta de la Lirene. Pe mine m-a surprins foarte placut – are particule iluminatoare ce fac pielea sa arate foarte bine, dar nu sunt extrem de evidente si nu se iau pe piele. Bronzul este subtil si uniform, iar crema se poate aplica si pe ten, pentru un efect „golden glow”.

Foto: Instagram/@triangl