7 obiceiuri sanatoase pe care cuplurile fericite le-au adoptat in mod natural

1
De Alice Papuc
8 iul. 2024

Orice relatie traverseaza perioade dificile, dar cuplurile de succes au invatat deja cum sa le gestioneze prin cateva obiceiuri sanatoase.

Intr-o relatie de lunga durata, exista anumite obiceiuri sanatoase pe care cuplurile ajung sa le adopte, de cele mai multe ori in mod involuntar. Aceste obiceiuri devin un fel de practica zilnica, astfel ca cei doi parteneri reusesc sa depaseasca orice obstacol cu succes. Cei din jur se mira de cum au reusit acestia. La finalul zilei, nu este vorba despre niciun fel de magie, ci despre doi oameni care se iubesc si care lupta unul pentru celalalt. Acestea fiind spuse, iata 7 obiceiuri sanatoase ale cuplurilor!

Sunt transparenti

In general, oamenii sunt de acord ca barbatii ar putea fi mai deschisi emotional, iar femeile ar putea fi mai directe legat de ceea ce isi doresc. Desi poate parea o practica incomoda, acest lucru favorizeaza intimitatea in cuplu. Astfel, nu mai astepti ca partenerul sa-ti citeasca gandurile, ci comunici clar ce nevoi ai.

Realizeaza ce se afla in spatele plangerilor

Sunt sigura ca si tu esti tentata sa-i spui partenerului tau lucruri precum “nu ma ajuti niciodata la treaba”. Ce ar fi ca data viitoare sa-i spui direct “am nevoie sa ma ajuti cu aceste lucruri”. Astfel, realizezi care este adevarata ta dorinta si faci pasii necesari pentru a rezolva problema dintre voi. Partenerul nu simte ca-i reprosezi ceva, ci ca iti comunici sentimentele si dorintele, lucru intotdeauna de apreciat.

Stiu ce sa NU faca

Fiecare om are anumite limite clar stabilite. Astfel, partenerii din relatii sanatoase stiu deja care sunt acele limite si stiu ce anume NU trebuie sa faca. Practic, au o anumita “harta” care ii ghideaza pe drumul cel bun.

Ofera o doza zilnica de apreciere

Probabil ca si tu ai tendinta de a-i acorda extrem de multa atentie partenerului la inceputul relatiei voastre. Esti mult mai atenta la ceea ce isi doreste, vrei sa petreceti timp de calitate impreuna si te intrebi cum poti sa-i faci ziua mai frumoasa. Odata cu trecerea timpului, acest comportament tinde sa dispara.

Cuplurile din relatii de succes depun zilnic un efort constient pentru a se ajuta si pentru a-i face ziua mai frumoasa omului iubit. Fie ca este vorba despre cateva cuvinte frumoase, un masaj sau despre un mic gest romantic, fa o prioritate din a-ti surprinde persoana iubita.

Sunt in continuare curiosi cu privire la partener

Curiozitatea este o modalitate excelenta de a-ti imbunatati relatia de cuplu. Este usor sa cazi in obiceiul de a crede ca stii totul despre partenerul tau. Curiozitatea nu doar ca te face un ascultator mai bun, dar reprezinta si o modalitate excelenta de a adauga un strop de entuziasm in relatia ta.

Asculta mai mult

Un alt obicei sanatos al cuplurilor de succes este ca practica ascultarea activa. Priveste-ti partenerul atunci cand vorbeste, uita-te in ochii lui si lasa-ti gandurile deoparte. Fii atenta la ceea ce iti spune, pune-i intrebari si ofera-i tot timpul si toata atentia ta.

Aceasta tehnica de comunicare iti imbunatateste relatiile si iti creste speranta de viata. Motivul este neasteaptat

Atentia la reactii

Partenerii din relatii fericite sunt intotdeauna atenti la modul in care raspund. Nu spun ca sunt oameni perfecti, ci oameni care au grija sa-si gestioneze emotiile. Atunci cand te simti impulsiva, cand simti nevoia de a te apara, de a-l face pe celalalt sa sufere, gandeste-te simplu: “Ce anume a generat aceasta reactie?”, “De ce ma simt nevoita sa ma apar?”

Foto: Freepik.com