Prepara aceasta salata de vara inspirandu-te din reteta noastra, dar poti sa adaugi sau sa scoti ingrediente in functie de preferintele tale. Pastreaza totusi porumbul copt pentru o aroma desavarasita si castravetii pentru prospetime.
Ingrediente
3 stiuleti de porumb proaspat sau o conserva mare de porumb fiert
2 castraveti medii, taiati cubulete
1 legatura de marar proaspat, tocat fin
1 ceapa rosie mica, taiata subtire
1 ardei gras rosu, taiat cubulete
Cum sa faci o salata de vara delicioasa
Daca folosesti stiuleti de porumb, coace-i pe gratar pana cand boabele devin aurii si caramelizate. Lasa-i sa se raceasca putin, apoi taie boabele de pe stiuleti cu ajutorul unui cutit. Daca folosesti porumb fiert, asigura-te ca este bine scurs si pune-l intr-o tigaie non aderenta fara ulei. Amesteca pana cand boabele se coc uniform si ai grija sa nu se arda.
Spala si taie castravetii cubulete. Taie ceapa rosie in felii subtiri si ardeiul gras in cubulete.
Intr-un bol mare, amesteca porumbul copt, castravetii, ardeiul, ceapa rosie si mararul tocat.
Ingrediente pentru dressing
un pahar de iaurt grecesc (100-150 grame)
o lingura de ulei de masline extravirgin
zeama de la jumatate de lamaie
un catel de usturoi tocat marunt sau dat prin razatoare
o lingurita de miere sau sirop de agave (optional, pentru un gust usor dulceag)
sare si piper dupa gust
Intr-un bol mic adauga iaurtul grecesc, uleiul de masline si sucul de lamaie. Adauga usturoiul tocat marunt, mararul proaspat si mierea sau siropul de agave. Amesteca bine toate ingredientele pana obtii un dressing omogen si cremos. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust, ajustand aromele dupa preferintele tale.
Toarna dressingul peste salata de porumb copt, castravete si marar si amesteca bine pentru a distribui uniform dressingul. Daca doresti, poti lasa salata la frigider pentru 15-30 de minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda mai bine.
4 salate de luat la birou care iti asigura necesarul de proteine pentru pranz
Aceasta salata nu este doar gustoasa, ci si extrem de sanatoasa
Porumbul copt este o sursa excelenta de fibre, vitamine din complexul B si antioxidanti.
Castravetele este hidratant si bogat in vitamine precum K si C, oferind prospetime.
Mararul nu doar ca adauga o aroma distincta, dar este si o sursa buna de calciu, fier si antioxidanti.
Ceapa rosie aduce un plus de savoare si este cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii si beneficii pentru sanatatea inimii.
Iaurtul grecesc este o sursa excelenta de proteine, calciu si probiotice, care ajuta la digestie si sustin sanatatea intestinala.
Uleiul de masline aduce grasimi sanatoase si antioxidanti, contribuind la sanatatea inimii.
Usturoiul are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, fiind benefic pentru sistemul imunitar.
Foto: Freepik.com