8 lucruri pe care trebuie sa le stii despre celulita

1
De Alice Papuc
16 iul. 2024

Exista anumite lucruri pe care trebuie sa le stii despre celulita, astfel incat sa nu o mai percepi drept un lucru rusinos.

Desi nu este periculoasa pentru sanatate, celulita poate afecta increderea in sine si modul in care ne percepem pe noi. Cu toate acestea, eu sunt aici sa-ti spun ca este perfect normal sa ai atat celulita, cat si lucruri care te deranjeaza la tine. Asta nu inseamna nicidecum ca nu esti demna de iubit. Dimpotriva, tot ceea ce iti recomand sa faci este sa-ti intelegi corpul si sa te accepti exact asa cum esti. Astfel, iti propun sa explorezi aceste 8 lucruri pe care trebuie sa le stii despre celulita, pentru a vedea ca este o conditie care ne afecteaza pe cele mai multe dintre noi:

Cauzele celulitei

Chiar daca celulita este asociata in mod traditional cu grasimea, ea poate fi cauzata de mai multi factori, cei mai comuni fiind hormonii, dieta, lipsa exercitiilor fizice, deshidratarea si inaintarea in varsta.

Hidratarea este esentiala

Consumul adecvat de apa este crucial pentru sanatatea generala a pielii. Hidratarea corespunzatoare ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la mentinerea elasticitatii pielii, ceea ce poate reduce aspectul celulitei.

Celulita poate avea o legatura stransa cu genetica

Genele pot determina anumite caracteristici ale pielii, precum grosimea si elasticitatea acesteia, dar si distributia grasimii in corp. De asemenea, factorii genetici pot influenta modul in care organismul raspunde la hormoni precum estrogenul, care joaca un rol crucial in formarea celulitei. Astfel, daca membrii familiei tale au celulita, este posibil sa mostenesti aceasta predispozitie, chiar daca adopti un stil de viata sanatos si activ.

Exercitiile fizice pot ajuta

Exercitiile fizice regulate pot ajuta la reducerea aspectului celulitei prin tonifierea muschilor si reducerea grasimii corporale. Ridicarea greutatilor si exercitiile de rezistenta pot imbunatati aspectul pielii, facand-o sa para mai neteda si mai ferma.

Alimentatia joaca un rol deosebit de important

Alimentele bogate in antioxidanti, cum ar fi fructele si legumele, pot imbunatati sanatatea pielii. De asemenea, consumul adecvat de proteine ajuta la mentinerea elasticitatii pielii, in timp ce hidratarea corecta poate preveni retentia de apa, un lucru care poate agrava celulita.

Tratamente topice

Exista multe creme si lotiuni pe piata care pretind ca reduc celulita. Desi unele dintre acestea pot oferi rezultate temporare prin imbunatatirea aspectului pielii, ele nu trateaza cauza fundamentala a celulitei. Ingredientele precum cafeina si retinolul pot ajuta la imbunatatirea temporara a texturii pielii, astfel ca poti apela la acestea daca iti doresti un boost de incredere in sine pentru un anumit eveniment.

Tratamente profesionale

Pentru rezultate mai dramatice, exista tratamente profesionale disponibile, cum ar fi terapia cu laser, masajul si radiofrecventa. Aceste proceduri pot ajuta la reducerea aspectului celulitei, dar tine cont ca sunt necesare mai multe sesiuni pentru a vedea rezultate semnificative.

4 parfumuri pentru par pe care trebuie sa le incerci vara aceasta

Acceptarea

Cel mai important lucru de retinut este acela ca celulita este o parte normala a corpului uman si nu trebuie sa te simti jenata de ea. Multe persoane, inclusiv cele slabe si atletice, au celulita. Este esential sa ai asteptari realiste si sa intelegi ca desi exista modalitati de a imbunatati aspectul pielii, nu exista un remediu miracol pentru celulita. Si nici macar nu trebuie sa existe.

Foto: Instagram/@triangl