3 semne ca prietena ta cea mai buna nu priveste cu ochi buni relatia ta de iubire

1
De Alice Papuc
21 iul. 2024

Exista momente cand incepi sa banuiesti ca prietena ta te saboteaza si iti face probleme in relatia de cuplu. De ce se intampla asta?

Prietenele sunt o parte esentiala in viata unei femei, dar ce faci atunci cand prietena ta cea mai buna incearca sa-ti distruga relatia de cuplu, facandu-te sa nu mai ai incredere nici in tine, nici in barbati? Cat de mult iti poate fi afectata stima de sine atunci cand cea pe care o consideri cea mai buna prietena vine si iti spune fel si fel de lucruri despre partenerul tau? Desigur, prietena ta poate avea intentii bune si poate chiar sa iti deschida ochii. Cu toate acestea, exista si situatii cand incearca sa-ti saboteze relatia, din diferite motive. Iata cum sa iti dai seama daca prietena ta te saboteaza!

Te ignora atunci cand primesti atentie de la altcineva

Un semn clar ca prietena ta este nesigura si iti poate sabota relatia ta de cuplu este atunci cand te ignora sau te face sa te simti prost in momentele in care primesti atentie de la partenerul tau. Daca observi ca devine geloasa sau face comentarii rautacioase atunci cand partenerul tau iti acorda atentie, acesta poate fi un semn ca incearca sa-ti submineze increderea in relatia ta.

Vorbeste mereu despre problemele ei, dar dispare atunci cand tu ai probleme

O prietenie sanatoasa este una in care exista un echilibru intre a oferi si a primi sprijin. Daca prietena ta vorbeste constant despre problemele ei si dispare atunci cand ai tu nevoie de o vorba buna, acest comportament poate indica o prietenie unilaterala si chiar toxica. O astfel de prietena poate incerca sa te tina ocupata cu problemele ei pentru a te impiedica sa te concentrezi pe propria ta relatie, ea fiind intotdeauna cea “importanta”.

Studiu: imbunatatirea sanatatii mintale poate scadea riscul de probleme cardiovasculare

Te acuza sau te invinuieste pe nedrept

Un alt semn ca prietena ta incearca sa-ti saboteze relatia de cuplu este atunci cand te acuza sau te invinuieste fara motive intemeiate. Daca creeaza povesti controversate si te face sa te simti vinovata pentru lucruri pe care nu le-ai facut, aceasta poate fi o metoda de a te manipula si de a-ti scadea stima de sine. Astfel de comportamente iti pot afecta relatia, deoarece te fac sa te simti nesigura si instabila emotional. Devii mai anxioasa, te simti prost pentru situatia cu prietena ta si nu mai acorzi atentie lucrurilor bune din viata ta.

Foto: Freepik.com