Am petrecut zile minunate alaturi de mama la Alma Health & Spa Retreat, cel mai nou si modern centru balneo din Romania

1
De Andreea Raicu
7 aug. 2024

Draga mea, cred ca ti-am mai spus cat de mult imi place sa le fac cadouri si surprize celor dragi, iar cel mai mult ma bucur atunci cand pot sa o surprind placut pe mama, cea mai importanta persoana din viata mea.

Imi doresc ca ea sa fie bine, sa fie sanatoasa si fericita, asa ca nu ratez nicio ocazie de a o rasfata cu tratamente si terapii care sa-i imbunatateasca starea de sanatate si care in acelasi timp sa-i aduca bucurie.

In ultima vreme a tot avut dureri de spate si de genunchi si mi-am dorit sa o duc la un centru balneo care sa fie si bun, dar si nou. La recomandarea Danei Sota (multumesc din suflet, Dana! :*) i-am rezervat 10 zile la Alma Health & Spa Retreat, in Statiunea Lacu Sarat, langa Braila.

Este un loc absolut minunat si mi-am dorit sa petrec cateva zile alaturi de ea, astfel ca am petrecut un weekend impreuna si ne-am rasfatat cu terapii vindecatoare, masaj si multe alte proceduri atat de benefice pentru corp, minte si suflet!

Am aflat ca in trecut acest loc era numit ”picior de Paris”, pentru atmosfera boema si celebritatile care veneau sa isi petreaca vacanta de sanatate aici. Mai este supranumit si ”Marea Moarta a Romaniei” datorita concentratiei saline a lacului similare cu cea a Marii Moarte.

Au fost momente binecuvantate, de relaxare si revigorare, dar si timp de calitate petrecut impreuna cu mama.

Am avut surprinderea sa descopar aici unul dintre cele mai moderne resorturi balneare si de vacanta din Romania, un loc in care iti poti prelungi tineretea si mentine sau recupera sanatatea si starea de bine. ”Stay healthy, stay young” dupa cum spune sloganul lor.

M-am bucurat sa ii pot oferi mamei un sejur complet de recuperare pentru afectiunile osoase si reumatismale pe care le are, ceea ce va recomand si voua sa faceti. Parintii nostri merita tot ce este mai bun si sa beneficieze de conditii excelente, pentru a imbatrani activ si a fi alaturi de noi cat mai mult timp.

Aerosolii sarati din statiunea Lacu Sarat, apa sarata si namolul unic din acest lac au beneficii la care nu m-as fi gandit – de la cele pentru detoxifierea corpului si catifelarea pielii, pana la cele pentru respiratie si, cele mai importante, pentru mentinerea circulatiei periferice, a articulatiilor si oaselor sanatoase.

Namolul sapropelic din Lacul Sarat se formeaza continuu, de peste o mie de ani, din argila amestecata cu diferite alge si crustaceele Artemia salina, ce se descompun permanent pe fundul lacului. Un milimetru de namol apare la fiecare trei ani, in lac fiind peste 90.000 de tone de namol. Pasta neagra uleioasa, ce contine 41% principii minerale si 39% principii organice are o densitate foarte mica, este foarte fina, ceea ce inseamna ca are o calitate terapeutica ridicata. Alte proprietati precum retinerea apei si a caldurii mai mult decat apele minerale si granulatia mica, sunt deosebit de importante pentru calitatea namolului. Cand intra in contact cu pielea, namolul produce vasodilatatie, care determina absorbtia prin piele a componentelor sale binefacatoare.

Am venit aici, la Alma si pentru pentru ca imi doream un masaj sub dusul Vichy si am avut norocul sa o intalnesc pe Cornelia Drocan, terapeuta premiata in competitii europene de masaj. Am simtit relaxarea suprema si eliberarea de stres in mainile ei cu adevarat magice.

Am experimentat si terapiile cu apa sarata si namol sapropelic – baie cu namol si apa sarata, impachetare cu namol pe patul Dry Floating si masaj cu namol pentru detoxifiere, activarea circulatiei sangelui si catifelarea pielii. M-am lasat pe mainile vindecatoare ale lui Alin, unul dintre cei mai apreciati terapeuti de la Alma si confirm ca a fost o experienta memorabila.

Centrul balnear de la Alma Health & Spa Retreat are la baza un concept modern, de vindecare holistica – trup, minte, suflet. Este un loc unic, unde terapiile naturale cu namol si apa sarata sunt completate de electroterapii moderne pentru un efect rapid si de durata asupra sanatatii.

Toate spatiile sunt gandite pentru a-ti reda starea de liniste si de relaxare. Muschii stabilizati care decoreaza peretii din camere si din spatiile publice, culorile naturale, amabilitatea si profesionalismul terapeutilor, totul contribuie la regasirea pacii interioare si a starii de bine. Toata aceasta atmosfera mi-a oferit o stare de calm si bine, ceea ce inseamna ca voi reveni cu siguranta!

Alma Health Center include 60 de cabinete individuale cu echipamente ultra-performante de electroterapie, piscina cu apa sarata captata automat din Lacul Sarat, 16 cazi automate pentru bai cu namol, dus Vichy, pat dry floating, cazi pentru hidromasaj cu cromoterapie, dus subacval si camere de masaj. Electroterapiile de inalta performanta de aici sunt preluate din medicina spatiala, fiind cele pe care le folosesc marile cluburi sportive in centrele lor de recuperare. Vacumed, SIS, Tecar, Shock Wave si terapia cu laser sustin refacerea rapida fie dupa efort, fie dupa accidentari sau ca urmare a afectiunilor degenerative cauzate de varsta.

Am fost impresionata sa vad in resort, si chiar in centrul balnear, multe persoane tinere, active, ceea ce inseamna ca oamenii incep sa inteleaga importanta preventiei pentru sanatate si frumusete indelungate.

Si pentru ca e vara, m-am bucurat si de soare si piscinele exterioare de la Alma Health & Fun, care tin tot de resort. Plaja cu nisip, sezlonguri cu umbrele suficiente pentru oaspetii din hotel dar si pentru localnici, un bistro si baruri la plaja si in piscina, plus un aquapark pentru cei dornici de adrenalina, au facut ca in cateva zile sa imbin momentele de energie si distractie cu cele de relaxare profunda, liniste si reincarcare a bateriilor pentru urmatoarea perioada.

Daca ajungeti la Alma, va recomand sa o faceti impreuna cu parintii vostri. Va veti bucura de o experienta uimitoare, care imbina linistea si relaxarea cu cele mai bune terapii balneo!