Reteta de chicken piccata care m-a cucerit de la prima incercare

1
De Alice Papuc
18 aug. 2024

Inca de cand am incercat aceasta reteta, am stiut ca va deveni una dintre preferatele mele. Astazi iti povestesc cum o recreez, pas cu pas, astfel incat sa te bucuri si tu de acest preparat delicios!

Chicken piccata este un preparat italienesc clasic, menit sa ii ofere pieptului de pui o nota mult mai frageda si mai aromata, datorita elementelor speciale precum sosul de lamaie, untul de calitate si caperele.  Este o reteta simpla, dar extrem de savuroasa, care poate fi pregatita rapid pentru o cina speciala, in acele momente in care iti doresti sa impresionezi pe cineva. Iata tot ceea ce trebuie sa faci!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karina Carrel (@cafedelites)

Ingrediente necesare:

  • 2 piepti de pui, taiati in jumatate pe lungime
  • Sare si piper, dupa gust
  • 1/2 ceasca de faina alba
  • 4 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 ceasca de supa de pui (sau apa cu un cub de concentrat de pui)
  • 1/4 ceasca de suc proaspat de lamaie
  • 1/4 ceasca de capere, scurse
  • 1/4 ceasca de patrunjel proaspat, tocat marunt
  • Optional: felii subtiri de lamaie pentru decor

Mod de preparare:

Incepe prin a asezona feliile de piept de pui cu sare si piper pe ambele parti. Ulterior, inveleste feliile in foilie alimentara si bate-le putin, ca pe snitele. Trece bucatile de pui prin faina, acoperindu-le uniform, si scutura excesul de faina.

Incalzeste 2 linguri de unt si 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adauga bucatile de pui in tigaie si prajeste-le aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand acestea devin aurii si sunt complet gatite. Scoate-le din tigaie si pune-le deoparte.

In aceeasi tigaie in care ai prajit puiul, adauga supa de pui si sucul de lamaie, amestecand pentru a incorpora toate aromele ramase de la prajirea puiului.

Lasa sosul sa fiarba usor timp de 2 minute, apoi adauga caperele.

Redu la foc mic si adauga celelalte 2 linguri de unt, amestecand continuu pana cand untul se topeste si sosul devine precum o emulsie.

Pune bucatile de pui inapoi in tigaie si lasa-le sa se incalzeasca in sos timp de 2-3 minute, acoperindu-le cu sos pe ambele parti. Presara patrunjelul tocat deasupra si, daca doresti, adauga cateva felii subtiri de lamaie pentru un aspect si mai atractiv.

Leptina – ce este acest hormon si cum te ajuta sa slabesti?

Servire:

Serveste preparatul cald alaturi de garnitura preferata, fie ca este vorba despre paste, cartofi natur, piure sau o simpla salata verde. Nu mai ramane decat sa te bucuri de gustul fin, dar reconfortant al preparatului!

Foto: depositphotos.com