5 carti scrise de autori romani pe care trebuie sa le citesti toamna aceasta

1
De Alice Papuc
14 sept. 2024

Fa-ti serile de toamna mai frumoase cu aceste 5 carti care te vor captiva complet.

Iti doresti sa schimbi putin registrul in ceea ce priveste lectura in aceasta toamna? Iti propun sa incerci aceste 5 carti scrise de autori romani, care te vor lasa fara cuvinte. Fie ca preferi povestile de dragoste sau cartile pline de suspans si de mister, sunt sigura ca vei ramane placut surprinsa!

„Grasa si proasta” de Rodica Ojog-Brasoveanu

Cu umorul sau caracteristic si capacitatea de a crea situatii pline de tensiune, Rodica Ojog-Brasoveanu ofera inca o data o poveste captivanta, cu multe rasturnari de situatie care te vor tine cu sufletul la gura pana la final. Povestea se invarte in jurul unui caz de crima, iar titlul se refera la o femeie aparent inofensiva pe care nimeni nu o ia in serios, dar care ascunde mai multe secrete decat s-ar astepta cineva.

44,99 lei, Nemira

„Inocentii” de Ioana Parvulescu

„Inocentii” este un roman nostalgic, plin de caldura si amintiri. Ioana Parvulescu reuseste sa recreeze atmosfera unei lumi trecute, vazuta prin ochii unui copil, oferindu-ti o lectura profunda si plina de farmec. Este o carte despre familie, despre iubire si despre cum trecerea timpului schimba totul, dar pastreaza in sufletul nostru inocenta copilariei. Este recomandarea ideala pentru perioada de toamna, alaturi de o ciocolata calda.

37,05 lei, Libris

„Orasul cu salcami” de Mihail Sebastian

O carte clasica, „Orasul cu salcami”, este o poveste de dragoste tragica, plasata in perioada interbelica. Mihail Sebastian reuseste sa captureze frumusetea si melancolia unei iubiri imposibile, intr-un oras mic din Romania. Stilul sau sensibil si profund face ca aceasta carte sa fie o alegere perfecta pentru serile in care vrei sa te lasi purtata de cele mai intense emotii.

19 lei, Libris

„Solenoid” de Mircea Cartarescu

Pentru momentele in care iti doresti o lectura provocatoare, care sa te faca sa te gandesti la sensul vietii si al existentei, „Solenoid” este cartea ideala. Mircea Cartarescu te introduce intr-un univers complex, plin de simboluri si intrebari filosofice. Desi este o lectura mai densa, recompensele intelectuale sunt pe masura. O adevarata bijuterie literara care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca ta.

75 lei, Cartepedia

5 filme care te vor ajuta sa scapi de astenia de toamna

„Orbitor. Aripa stanga” de Mircea Cartarescu

O alta carte scrisa de Mircea Cartarescu, “Orbitor. Aripa stanga” este considerata drept una dintre cele mai importante opere literare din literatura romana contemporana. Autorul creeaza un univers complex si hipnotic, unde realitatea si fantezia se intrepatrund. Romanul este plin de imagini senzoriale si simboluri, iar stilul poetic al autorului face ca aceasta carte sa fie o experienta literara unica. Este o lectura profunda si provocatoare, perfecta pentru cititorii care cauta o poveste captivanta.

49,90 lei, Librariilealexandria

Foto: Freepik.com