3 trucuri care te vor ajuta sa iti duci relatia de cuplu la nivelul urmator

1
De Alice Papuc
19 oct. 2024

Oricine poate fi intr-o relatie, dar doar cei care sunt dispusi sa se dezvolte vor ajunge in relatii fericite care dureaza o viata intreaga.

Exista cateva trucuri, cunoscute si sub denumirea de “cheat codes”, care te pot ajuta sa iti duci relatia de cuplu la nivelul urmator. Acestea te ajuta sa te dezvolti atat individual, cat si in cadrul relatiei, astfel ca vei avea parte de intelegere si armonie in viata ta. Bineinteles, nu incerc sa iti spun ca exista o “reteta magica” care iti va aduce totul pe tava. Dimpotriva, am sustinut intotdeauna ca o relatie fericita necesita efort si implicare. Asa ca daca esti dispusa sa muncesti pentru tine si relatia ta, aceste trucuri iti vor sustine procesul:

Asuma-ti responsabilitatea pentru gandurile si actiunile tale

Tu esti persoana responsabila pentru tine si viata ta si nimeni altcineva nu poate trai viata in locul tau. Nu poti controla ceea ce fac ceilalti, dar poti controla modul in care alegi sa reactionezi. Acestea fiind spuse, este momentul sa nu mai folosesti drept scuza comportamentul partenerului astfel incat sa il justifici pe al tau.

Un studiu despre gandirea negativa repetitiva sustine faptul ca, daca esti blocata in ganduri negative, acestea pot duce cu sine actiuni negative. Partea buna este ca poti sa opresti oricand acest lucru, daca esti dispusa sa iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce faci, atat in viata ta personala, cat si in relatia de cuplu. Nu ramane blocata in jocul acuzatiilor cu partenerul tau, ci cauta intotdeauna o cale de rezolvare.

Fii sincera cu privire la cine esti si la modul in care iti traiesti viata

Asa cum am discutat si intr-un articol anterior, este important sa intelegi ca barbatii nu cauta intotdeauna acele femei aparent “perfecte”. Ei stiu deja ca acest lucru nu exista, astfel ca prefera o femeie autentica, o femeie care are incredere in ea si care nu se teme sa arate cine este cu adevarat si ce anume isi doreste.

Daca te prefaci ca esti altcineva doar ca sa fii placut de cineva, nu faci decat sa amani momentul in care masca va cadea. De asemenea, in timp, vei invata ca este mult mai placut sa fii iubita si apreciata pentru cine esti cu adevarat, si nu pentru o imagine pe care ti-ar placea sa o proiectezi.

O femeie impartaseste modul in care casnicia ei a luat sfarsit pentru ca sotul ei s-a simtit pentru prima data validat de o alta femeie

Trateaza-ti partenerul cu respect

Respectul este un lucru fundamental pentru o relatie de cuplu, fie ca vrei sau nu sa accepti asta. Respectul implica egalitate, astfel ca trebuie sa tii cont intotdeauna de fericirea si dorintele celeilalte persoane si de dreptul ei de a fi cine este.

Dispretul este opusul respectului si va ucide orice sentiment de iubire, astfel ca trebuie sa fii intotdeauna atenta la modul in care alegi sa te comporti.

Foto: freepik.com