Parfumurile femeii misterioase – note „neobisnuite” care te vor surprinde

1
De Teodora Tirca
25 sept. 2024

Toamna este sezonul perfect pentru a crea putin mister in jurul personalitatii tale. Poarta unul dintre aceste parfumuri neobisnuite si memorabile.

Am auzit pe cineva spunand ca vanilia este opusul misterului – cu alte cuvinte, daca vrei sa fii misterioasa nu purta un parfum bazat in mare parte pe aceasta nota gurmanda, calda ca o imbratisare. Si sunt de acord – cred ca cele mai multe parfumuri surprinzatoare nu sunt neaparat gurmande, desi vei regasi cel putin unul pe lista mea.

Notele misterioase te iau prin surprindere, trezesc sentimente contradictorii si atrag prin unicitatea lor. Imi place sa le port mai ales in sezonul rece. Totusi, trebuie sa stii ceva despre mine: parfumurile pe care le aleg sunt purtabile, chiar si atunci cand au note mai putin comune. Nu-mi plac acele parfumuri extrem de greoaie, cu note persistente de piele si fum, ci aleg mai degraba compozitii echilibrate, care nu coplesesc, ci mai degraba seduc. Imi place jocul dintre feminin si masculin, lumina si intuneric, dulceata si prospetime. Iti las mai jos parfumurile misterioase ale sezonului:

Maison Margiela REPLICA Dancing On The Moon

EDP 100 ml, 910 lei, sephora.ro

Sunt norocoasa ca am avut ocazia sa testez noile parfumuri REPLICA din colectia „Reproduction Of Familiar Fantasies” – Dancing On the Moon, Soul Of The Forest si Flying. Toate trei sunt misterioase si diferite, „altfel” decat tot ce am incercat pana acum de la acest brand. Preferatul meu este Dancing On The Moon, descris prin expresia „Floral minerality”. Desi este cremos si purtabil, are ceva neobisnuit, greu de pus in cuvinte. Parfumierul spune ca este o compozitie minerala ce reflecta un acord al misterioasei flori de noapte, floarea lunii si iasomie narcotica. Acest parfum este o experienta personala, fiecare il percepe in mod diferit, dar pentru mine este visator, neobisnuit si cremos – in cel mai sofisticat mod.

2. Maison Margiela Replica Soul Of The Forest

EDP 100 ml, 910 lei, sephora.ro

Soul Of The Forest e chiar mai misterios in opinia mea. Numele mi se pare foarte potrivit, este un parfum care te lasa sa te pierzi intr-o padure fermecata, in care cele mai surprinzatoare miresme se amesteca pentru a-ti oferi o experienta unica. Este proaspat si sofisticat, dar zemos, fumuriu si profund in acelasi timp. Un floral lemnos diferit care te va captiva – mai ales daca parfumurile gurmande nu sunt pentru tine. Este si foarte versatil: poate fi purtat si de iubitul tau, iar pe pielea lui va mirosi usor diferit.

3. Mugler Angel Fantasm

Mugler Angel Fantasm

EDP 50 ml, 531,25 lei, redus de la 625 lei, douglas.ro

Da, stiu ca este un gurmand, dar e unul dintre cele mai misterioase. „Angel Fantasm” te introduce intr-o lume noua, surprinzatoare si extrem de senzuala. Daca iti place originalul Angel, atunci versiunea aceasta te va cuceri. E un pic mai visatoare, iar mie mi se pare ca are un strop din notele care se regasesc in Alien – suficient cat sa-i confere unicitate. Dintre Angel si Alien eu aleg intotdeauna Angel, dar aceasta combinatie m-a fermecat. Versiunea pentru barbati este de asemenea irezistibila si as purta-o si pe aceea.

4. Diptyque L’Ombre Dans L’Eau

Diptyque L'Ombre Dans L'Eau Eau de Parfum pentru femei

EDP 75 ml, pret special 705 lei, notino.ro

Toate parfumurile de la Diptyque au ceva special, insa acesta mi se pare cu adevarat misterios si „dark” intr-un mod feminin, purtabil. Este foarte elegant, miroase scump si te cucereste pe loc cu un amestec bogat de trandafir, cassis, coacaze negre, bergamota, aroma de mandarine si portocale, ambra, mosc si frunze de coacaze negre.

5. Fragrance Du Bois SIRÈNE

EDP 75 ml, 1.350 lei, obsentum.com

Cineva a spus ca acest parfum este „ca o femeie pe care nu o mai poti uita” si am stiut ca trebuie sa-l miros. E absolut divin, feminin intr-un mod puternic si profund, delicios, misterios si luxos. Parfumierul il descrie astfel: „Este ca un inot printre contraste – valuri reci piperate cu note calde lemnoase. Aceasta este SIRÈNE, o afirmatie cu cires-piper-oud-tamaie-muschi-laudanum a puterii feminine, impodobita cu cristale Swarovski roz pentru a se potrivi cu cutia ei de plus, tot roz. Iar numele sau inseamna sirena, deoarece aceasta creatura, chiar daca e una mitica, reprezinta libertatea si misterul.”

Foto: Instagram/@canocassandra