Manifest pentru suflet: Intoarcerea catre noi insine

1
De Andreea Raicu
25 sept. 2024

Traim intr-o lume care ne invata sa privim mereu in afara, sa ne masuram valoarea in functie de ceea ce avem, de ceea ce obtinem sau de ceea ce ceilalti asteapta de la noi.

Suntem prinsi intr-o goana nebuna, intr-un ritm care nu ne mai lasa timp sa ne ascultam sufletul. Si, astfel, ne pierdem.

Stiu cum e sa te uiti in jurul tau si sa simti ca nu mai stii cine esti cu adevarat. Stiu cum e sa ajungi in acel moment de confuzie. Dar am invatat ca, in acele momente, ceea ce ne poate salva este intoarcerea catre noi insine. Iar terapia este unul dintre cele mai puternice instrumente de reconectare cu propria noastra fiinta.

Am fost si eu acolo si ceea ce m-a ajutat cel mai mult a fost terapia. M-a ajutat sa ma ascult, sa fiu sincera cu mine, sa ma cunosc, sa stau fata in fata cu fricile si demonii mei, sa inteleg ce vor sa-mi spuna anxietatea si tristetea, sa accept ceea ce pot si ce nu pot, ceea ce vreau si ce nu vreau. Sa-mi descopar ranile si sa invat sa am grija de ele, sa nu mai caut validare in exterior, sa capat incredere in mine. Sa-mi rezolv relatia cu parintii si, mai ales, sa simt emotiile pe care le-am reprimat atatia ani si de care fugeam pentru ca mi se pareau infricosatoare. Dar cred ca cel mai important este ca mi-am vindecat relatia cu mine invatand sa fiu mai blanda si mai plina de compasiune fata de mine.

Din pacate, terapia este in continuare un subiect tabu. Daca facem acest pas imens catre autocunoastere si vindecare, prin terapie, avem tendinta de a ascunde asta. Multi oameni care fac terapie prefera sa nu vorbeasca despre acest lucru. Iar si mai multi isi ingroapa si mai adanc durerea sufleteasca in loc sa apeleze la cea mai buna unealta pentru a o elibera – terapia.

Eu am inceput sa merg la terapie de la 20 de ani, cand m-am simtit coplesita de presiunea celebritatii pe care nu stiam cum s-o gestionez. Si am descoperit un alt sir de intrebari care asteptau raspunsuri. Daca mergeai la terapie atunci erai considerat un ciudat, un om cu foarte multe probleme psihice. Intre timp lucrurile s-au mai schimbat. Dar in continuare sunt oameni care cred ca este o rusine sa consulti un psihoterapeut. Iar daca o faci, in niciun caz nu trebuie sa afle nimeni.

Cred ca terapia este locul in care te simti in siguranta sa arati si sa vorbesti despre cele mai vulnerabile parti ale tale pentru ca stii ca nu vei fi judecata. Sunt toate acele parti din tine pe care in viata de zi cu zi te chinui sa le ascunzi sau care te impiedica sa traiesti liber. Cred ca asa cum ai grija de corpul taul, ai nevoie sa acorzi aceeasi atentie si sufletului tau, care tanjeste sa fie ascultat.

NU este o rusine sa mergi la terapie! NU esti “nebun” daca mergi la terapie! NU esti un om slab! Ba din contra, esti curajoasa si asumata!

De-a lungul anilor am invatat foarte multe cu ajutorul terapiei. Atat despre mine, cat si despre lumea din jurul meu. Mi-as dori ca si tu sa ai curajul sa vorbesti deschis despre drumul tau catre vindecare si, mai ales, daca nu ai facut-o inca, sa incepi acest drum catre sinele tau autentic, catre vindecarea emotionala de care avem cu totii nevoie de-a lungul vietii.

Acesta este motivul pentru care am ales mesaje inspirationale cu tema „Manifest pentru suflet” pentru tricourile si hanoracele din colectia de toamna Amalin.

Pentru ca imi doresc sa vad cat mai multi oameni echilibrati si fericiti, am creat aceste tricouri si hanorace din dorinta de a normaliza mersul la terapie.

„Healing happens by feeling”

Tricou alb din bumbac organic cu imprimeu de catifea HEALING HAPPENS BY FEELING; Pret 255 lei

Nu ne putem vindeca fara sa ne permitem sa simtim. Fara sa ne uitam in noi, sa fim sinceri cu emotiile noastre, chiar si atunci cand sunt dificile sau neintelese. Terapia te invata sa stai fata in fata cu tine, sa iti accepti emotiile si sa le dai un sens. Doar asa putem incepe cu adevarat sa ne vindecam.

„Hot girls go to therapy”

Tricou alb din bumbac organic cu imprimeu de catifea HOT GIRLS GO TO THERAPY, pret 255 lei

Si stiti ceva? Nu doar ele, dar ele sunt hot si pentru asta. Mersul la terapie nu este despre a fi slab sau „stricat”, ci despre a te respecta suficient de mult incat sa iti acorzi spatiu pentru a te intelege. Este despre a fi curajos, a fi dispus sa cresti si sa devii cea mai buna versiune a ta.

Hanorac alb din bumbac organic cu imprimeu de catifea HOT GIRLS GO TO THERAPY; Pret 397 lei

„Emotionally available”

Tricou alb din bumbac organic cu imprimeu de catifea EMOTIONALLY AVAILABLE; Pret 255 lei

Este ceea ce ne dorim cu totii, nu-i asa? Dar pentru a fi prezenti emotional in vietile noastre si ale celor din jur, e nevoie sa incepem cu noi. Terapia te ajuta sa iti deschizi inima, sa iti intelegi fricile, bucuriile, vulnerabilitatile, si sa devii un om mai autentic, mai impacat cu tine.

„I told my therapist about you”

Tricou alb din bumbac organic cu imprimeu de catifea I TOLD MY THERAPIST ABOUT YOU; Pret 255 lei

Pentru ca toti cei din vietile noastre, fiecare experienta, fiecare relatie, ne formeaza si ne provoaca sa crestem. Terapia este spatiul in care invatam sa privim in profunzime aceste relatii, sa ne vindecam ranile si sa ne imbunatatim relatiile cu ceilalti.

De ce „Manifest pentru suflet”?

Am creat acest manifest pentru ca vreau sa normalizam mersul la terapie, sa ne amintim ca sanatatea mintala este la fel de importanta ca sanatatea fizica. Intr-o lume in care ne uitam atat de mult la exterior, e esential sa ne amintim sa ne intoarcem la noi insine, sa ne oferim timp si grija pentru sufletul nostru.

Terapia nu este doar pentru cei care „au probleme”. Este pentru toti cei care isi doresc sa traiasca o viata autentica, plina de sens si liniste. Este un act de iubire fata de tine, fata de sufletul tau, intr-o lume care uita, de prea multe ori, sa ne invete acest lucru.

Te invit sa iti faci timp pentru tine, sa ai curajul sa te asculti, sa te descoperi si sa te vindeci. Pentru ca merita. Tu meriti!

Te imbratisez,
Andreea