Trasatura surprinzatoare care te face mai atragatoare, potrivit unui nou studiu. Si nu este umorul sau inteligenta!

1
De Georgiana Dorobantu
26 sept. 2024

De la unele schimbari pe care le facem in garderoba si pana la alegerea unei noi tunsori sau coafuri, cei mai multi oameni ar incerca orice pentru a fi mai atragatori.

Este valabil atat pentru femei, cat si pentru barbati. Cu totii ne dorim sa fim admirati si doriti, cu atat mai mult daca suntem in cautarea unui partener.

Dar un nou studiu sugereaza ca frumusetea fizica nu este totul. O trasatura de personalitate poate fi la fel de importanta, daca nu chiar mai importanta.

Un coach in relatii dezvaluie secretul care te face in mod instant mai atragatoare

Daca te gandesti ca este vorba despre umor sau inteligenta, te inseli.

Cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv spun ca este vorba despre amabilitate, o trasatura numita de cercetatori in termeni de specialitate „comportament prosocial”.

„Comportamentul prosocial, datorita rolului sau esential in relatiile umane, influenteaza intr-un mod unic evaluarile asupra atractivitatii fizice”, a spus echipa de cercetatori, potrivit Daily Mail.

Studii precedente au descoperit alti cativa factori care influenteaza perceptia asupra frumusetii fizice. Iar printre ei se numara simetria faciala, increderea si inclinatia catre flirt.

Insa, pana acum, impactul amabilitatii asupra frumusetii fizice nu a fost cercetat pe larg.

„Intr-o societate care pune pret pe aparente, intelegerea factorilor care influenteaza evaluarea frumusetii este importanta”, au scris cercetatorii – coordonati de Dr. Natalia Kononov – in studiul publicat in Jurnalul Britanic de Psihologie Sociala.

„Am analizat cum comportamentul prosocial – definit drept actiuni in beneficiul altora, precum cooperarea sau amabilitatea – afecteaza evaluarea frumusetii”, au mai scris specialistii.

In noul studiu, cercetatorii au realizat o serie de experimente care au inclus in total 4192 de participanti.

Participantilor le-au fost aratate fotografii de pasaport cu femei sau barbati zambind, impreuna cu descrierea acestora.

Daca ai aceste 7 calitati, esti o femeie foarte atragatoare

Descrierile includeau diferite trasaturi si caracteristici, precum voluntariatul in cantine pentru persoane nevoiase (care indica altruismul si amabilitatea unei persoane), simtul umorului si inteligenta.

Dupa ce participantii au vazut imaginile si descrierile, specialistii le-au cerut sa evalueze cat de atractive li se par persoanele din imagini.

Rezultatele au aratat, in toate cele 10 experimente, ca persoanele cu comportamente prosociale au fost considerate mai atragatoare din punct de vedere fizic.

Trasaturile faciale ale unei femei devin mai atragatoare in aceasta perioada a lunii

In mod surprinzator, cercetatorii au mai descoperit ca prezenta comportamentului prosocial a avut un efect mai mare asupra perceptiei frumusetii decat umorul sau inteligenta.

„In timp ce alte trasaturi de personalitate au propriile merite, acest studiu demonstreaza ca un comportament prosocial influenteaza semnificativ evaluarile asupra frumusetii, mai mult decat alte trasaturi pozitive precum umorul sau inteligenta”, a explicat echipa, citata de Mail Online.

Foto: freepik.com