Cum poti vizita orasul Istanbul in mod gratuit

1
De Alice Papuc
28 sept. 2024

Stiai ca poti vizita orasul Istanbul complet gratuit? Nu ma refer la un program destinat exclusiv pentru studenti, ci la o oportunitate pentru impatimitii de calatorii.

Daca ai ales sa zbori cu compania aeriana Turkish Airlines si ai o escala de cel putin 6 ore in orasul Istanbul, ai oportunitatea de a beneficia de un tur complet gratuit. Tu nu trebuie sa iti faci absolut nicio grija si nici sa scoti vreun ban din propriul buzunar. Daca iubesti calatoriile asa cum le iubesc si eu, sunt sigura ca te-am facut curioasa si ca vrei sa descoperi mai multe detalii!

Ce presupune acest program?

Asa cum am specificat anterior, Turkish Airlines ofera pasagerilor care au o escala mai lunga de 6 ore in Istanbul un tur gratuit al orasului. Programul se numeste „Touristanbul” si include transportul, ghidul turistic, vizitarea unor obiective emblematice din Istanbul si chiar si masa de pranz sau cina.

Exista mai multe tururi de care poti beneficia, in functie de orele pe care le ai disponibile. Te poti bucura chiar si de o croaziera pe Bosfor! Nu trebuie sa iti faci griji nici macar de modul in care te vei intoarce in aeroport. Organizatorii se ocupa de absolut tot, astfel incat sa fii adusa inapoi la timp pentru zborul tau.

Ce obiective poti vizita?

Pe parcursul turului, vei avea sansa sa explorezi locuri incarcate de istorie si frumusete. Printre cele mai populare atractii se numara:

Moscheea Albastra – un simbol al Istanbulului, cunoscuta pentru arhitectura sa impresionanta.

Palatul Topkapi – resedinta sultanilor otomani timp de secole.

Hagia Sofia – o adevarata capodopera a artei bizantine.

Piata Taksim – locul ideal pentru a simti vibratia moderna a orasului.

In functie de ora si durata escalei, programul poate varia, dar vei avea garantat o experienta autentica si plina de farmec, in care singura ta “chelutiala” va fi timpul petrecut in explorarea Istanbulului.

8 destinatii mai putin cunoscute pentru luna de miere

De ce sa alegi acest tur?

In loc sa petreci orele de escala plictisindu-te in aeroport, acest program iti ofera ocazia de a explora unul dintre cele mai iubite orase din lume, fara niciun cost suplimentar. Practic, poti avea parte de un city break spontan in care sa vizitezi locuri noi si sa te bucuri de ospitalitatea turceasca.

Poti rezerva aceste tururi online sau direct in aeroport, la biroul Touristanbul. Pentru mai multe detalii, te invit sa verifici sectiunea dedicata intrebarilor frecvente despre program.

Acestea fiind spuse, data viitoare cand iti planifici o calatorie cu escala in Istanbul, nu uita sa verifici acest program si sa te bucuri de oportunitate!

Foto: depositphotos.com