10 citate despre fericire pe care ar trebui sa le citesti in fiecare zi

1

Daca primesti in mintea ta o stare de bine in fiecare dimineata, aceasta te va insoti pe tot parcursul zilei.

Nu exista o cale mai simpla prin care sa atragi sentimentul de fericire decat prin puterea subconstientului. Repetand aceleasi citate zilnic, te vei antrena sa fii pozitiva si sa vezi partea buna din orice situatie.

Scrie-le pe notite adezive si lipeste-le pe oglinda, astfel incat sa le vezi cand te trezesti. Citeste-le cu voce tare, reflectand asupra lor. Daca nu ai timp pentru toate 10, alege unul singur si concentreaza-te pe el pentru a stabili intentia cu care pornesti o noua zi. E important sa faci acest exercitiu intr-un mod cat mai constient.

„Fericirea este acolo unde esti tu – oriunde ai fi, fericirea e acolo. Te inconjoara, e un fenomen natural. Daca esti in cautarea ei, un lucru e cert: n-ai s-o gasesti, fericirea e intotdeauna un produs secundar.” – Osho

Ce vrea sa spuna marele ganditor? Tu esti fericire. Ea se afla deja in interiorul tau. Insa atunci cand petreci prea mult in goana dupa ea, te indepartezi de sinele tau. Atunci te simti dezamagita. Traieste ascultandu-ti inima si fericirea isi va face aparitia.

„Secretul fericirii nu este sa cauti mereu mai mult, ci sa te bucuri de mai putin.” – Socrate

Poate suna ca un cliseu, dar fericirea chiar este in lucrurile mici. Daca insusi marele filosof Socrate a ajuns la aceasta concluzie, noi de ce sa nu ne ghidam dupa ea? Invata sa gasesti ceva frumos in orice situatie, astfel incat sa ai parte de bucurie in inima oricand.

„Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din propriile tale actiuni.” – Dalai Lama

Fericirea e rezultatul actiunilor, alegerilor si eforturilor noastre zilnice. Este important sa-ti amintesti acest lucru cat mai des, astfel incat sa stii ca tu esti responsabila pentru cum te simti.

Manifest pentru suflet: Intoarcerea catre noi insine

„Fa ceea ce simti in inima ta ca este corect, caci oricum vei fi criticata.” – Eleanor Roosevelt

Prin acest citat, Eleanor Roosevelt ne incurajeaza sa ne urmam propriile convingeri. Fericirea adevarata vine din a trai autentic. In momentul in care vei accepta ca nu poti multumi pe toata lumea, te eliberezi de teama de a gresi, pentru a trai cu adevarat liber.

„Fericirea nu este absenta problemelor, ci capacitatea de a le gestiona.” – Steve Maraboli

Viata va avea intotdeauna provocari. Speakerul mativational Steve Maraboli sugereaza ca fericirea nu apare cand totul e perfect, ci atunci cand reusesti sa depasesti o situatie negativa.

„Ce este fericirea, daca nu simpla armonie dintre un om si viata pe care o duce?” – Albert Camus

Marele ganditor al secolului XX afirma in mai multe randuri ca fericirea nu trebuie cautata. Ea este rezultatul unei vieti bine traite, a recunostintei si a unei inimi impacate.

8 lectii despre fericire pe care cei mai multi oameni le invata prea tarziu in viata

„Recunostinta este drumul cel mai rapid catre fericire.” – Oprah Winfrey

In ultimii ani, nu doar autorii motivationali au vorbit despre recunostinta, ci si oamenii de stiinta. Numeroase studii realizate de neurologi si psihologi au legat aceasta practica de o viata mai lunga si de un corp mai sanatos. Asadar, cand multumesti pentru ceea ce ai, atragi doar bine in jurul tau.

Recunostinta te ajuta sa traiesti mai mult, demonstreaza un nou studiu realizat la Harvard

„Fericirea este atunci cand incetezi sa te compari cu ceilalti.” – Audrey Hepburn

Cele mai mari piedici in calea fericirii este tendinta de a ne compara cu altii. Cand ne masuram succesul, frumusetea sau viata cu standardele altor persoane, ne autoimpunem o stare de nemultumire si nesiguranta. Audrey Hepburn nu este singura care a ajuns la aceasta concluzie. Si scriitorul Mark Twain spunea: Comparatia este sfarsitul fericirii. Inceteaza sa aspiri la realizarile altora si mergi pe propriul drum!

„Cea mai simpla cale de a-ti gasi fericirea este sa o oferi altora.” – Eleanor Roosevelt

Generozitatea si empatia pot fi surse profunde de fericire. Atunci cand ii facem pe altii fericiti, ne umplem si noi sufletul de bucurie.

„Fericirea este o calatorie, nu o destinatie.” – Roy M. Goodman

Fericirea nu este un obiectiv final, ci un mod de a trai. Nu mai astepta sa atingi anumite praguri pentru a te bucura. Fii pur si simplu fericita!

Foto: depositphotos.com