5 lucruri la care nu mi-as (mai) supune niciodata tenul

1
De Alice Papuc
2 oct. 2024

Ingrijirea tenului implica o rutina consecventa, dar si anumite lucruri pe care NU trebuie sa le faci. Afla care sunt acestea!

Intotdeauna mi-am dorit sa am un ten frumos si sanatos, fara imperfectiuni si care sa emane vitalitate. Aceasta dorinta m-a facut sa incerc diverse trucuri, unele deloc inspirate. Partea buna este ca, odata cu trecerea timpului, am invatat ce functioneaza pentru tenul meu, dar mai ales ce nu functioneaza si ce nu trebuie sa (mai) fac. In continuare, iti povestesc care sunt acele 5 lucruri pe care nu le-as mai face niciodata cand vine vorba despre ingrijirea tenului meu:

Folosirea produselor de curatare agresive

Produsele de curatare care contin alcool sau substante chimice agresive pot distruge bariera naturala a pielii, lasand-o uscata si vulnerabila. Daca in trecut foloseam produse care imi uscau pielea, in speranta ca asa voi scapa de tenul meu gras, in prezent folosesc doar solutii de curatare blande, care ma ajuta sa indepartez murdaria acumulata peste zi, fara sa imi sensibilizeze tenul.

Exfolierea excesiva

Exfolierea este importanta pentru a elimina celulele moarte, dar exagerarea poate duce la sensibilizarea pielii. Folosirea scruburilor dure sau exfolierea prea frecventa pot provoca micro-leziuni, ceea ce va rezulta in iritatii sau chiar eruptii. Am invatat ca este suficient sa imi exfoliez tenul o data pe saptamana, cu un produs mult mai bland.

Neglijarea protectiei solare

Expunerea neprotejata la razele UV este una dintre principalele cauze ale imbatranirii premature. Chiar si in zilele innorate, razele ultraviolete pot patrunde si iti pot afecta pielea. Nu as (mai) iesi niciodata din casa fara sa aplic o crema cu factor de protectie solara de cel putin 30, si recomand ca acest obicei sa fie urmat in fiecare zi, indiferent de sezon.

Sa adorm fara sa ma demachiez

Oricat de obosita as fi dupa o zi lunga, nu pot sa merg la somn fara sa dau jos machiajul. Am facut lucrul acesta in adolescenta, dar acum stiu ca machiajul blocheaza porii si impiedica regenerarea naturala a pielii, ceea ce poate duce la aparitia cosurilor si a punctelor negre.

De asemenea, imi curat tenul in fiecare seara, chiar daca nu am purtat machiaj, pentru a elimina impuritatile acumulate pe parcursul zilei.

Cum obtin o privire luminoasa fara machiaj

Ignorarea tipului meu de ten atunci cand aleg produse de ingrijire

Nu toate produsele de ingrijire se potrivesc oricarui tip de ten. Desi stiu asta foarte bine, trebuie sa recunosc ca am achizitionat diverse produse doar pentru ca erau populare sau pentru ca cineva apropiat mi le-a recomandat. In prezent, oricat de mult iubesc produsele cosmetice, stiu ca ingrijirea tenului se face doar cu produsele adecvate, asa ca ma tin departe de orice nu corespunde nevoilor mele.

Foto: Instagram/@sararslan