Back to university: 5 tinute pe care le-as purta daca as fi din nou studenta

1
De Alice Papuc
3 oct. 2024

Nu stii cu ce sa te imbraci in prima zi de facultate? Am pregatit pentru tine o serie de 5 tinute back to university, trendy si confortabile!

Chiar daca zilele in care eram studenta au trecut, luna octombrie inca vine cu o anumita nostalgie pentru mine. Imi amintesc cu mult drag de momentele in care ma revedeam cu colegii, de orele lungi petrecute la biblioteca si de proiectele facute in echipa. Imi amintesc si cum incercam sa ma organizez cat mai bine, astfel incat perioada in care ma obisnuiam din nou cu rutina de a merge la facultate sa fie cat mai facila. Si oricat de superficial ar parea, stiu cata bucurie imi aducea acel moment in care imi pregateam tinutele de back to university. Pur si simplu era vorba despre un moment de rasfat pe care mi-l ingaduiam si de un lucru pe care il faceam strict pentru mine si pentru increderea pe care mi-o conferea. Acestea fiind spuse, astazi iti prezint 5 tinute pe care le-as purta daca as fi din nou studenta!

Casual chic cu un blazer oversized

Blazerul oversized este piesa mea preferata pentru momentele in care imi doresc un look chic, fara sa depun prea mult efort. L-as combina cu o pereche de jeansi cu talie inalta si un tricou simplu, alb sau negru. In final, as completa tinuta cu o pereche de pantofi sport si cateva bijuterii minimaliste, pentru un look relaxat, dar sofisticat.

Blazer oversized cu buzunare, 199,90 lei, Stradivarius

Rochie midi si bocanci

Pentru zilele mai calduroase de toamna, o rochie midi vaporoasa poate fi o alegere excelenta. As alege una cu un imprimeu discret si as purta-o cu bocanci negri, pentru a obtine un contrast interesant intre feminin si edgy. As mai adauga si o jacheta din piele pana in talie, pentru a obtine un look complet, perfect pentru o zi de cursuri si, eventual, o cafea savurata alaturi de prietenele mele dupa ore.

Rochie camasa cu cordon, 137,99 lei, HM

Ghete Lasocki, 269,99 lei, CCC

Pantaloni evazati si bluza cu guler inalt

Pantalonii evazati nu sunt doar practici, ci si extrem de stilati. As alege o pereche intr-o nuanta neutra, pe care i-as purta cu o bluza cu guler inalt intr-o culoare vibranta, cum ar fi rosu sau violet. Acest look este confortabil si sofisticat, perfect pentru zilele in care vrei sa arati ca te-ai straduit mai mult. Tot ce mai ai de facut este sa adaugi o geanta potrivita stilului tau si o pereche de botine cu toc mic, pe care sa le poti purta fara probleme pe tot parcursul zilei.

Pantaloni evazati, 159,90 lei, Bonprix

Bluza Happiness Istanbul, 46,58 lei, Trrendyol

Jacheta din denim si rochia tip pulover

O alta combinatie trendy si extrem de confortabila este cea dintre o rochie tip pulover si o jacheta din denim. Este o tinuta pe care o gasesc extrem de versatila si de potrivita pentru o zi lunga de cursuri. In functie de stilul tau, poti completa tinuta cu o pereche de cizme, botine sau chiar cu tenisi albi.

Jacheta denim, 159,99 lei, Zara

Rochie lunga din tricot, 159,90 lei, Zara

4 rochii la moda toamna aceasta. Ce sa porti pentru a avea un look chic

Fusta plisata si un hanorac relaxat

Tinuta compusa dintr-o fusta plisata si un hanorac lejer mi se pare o tinuta clasica de back to university. Daca nu ai incercat-o pana acum, acesta este momentul ideal. Combinatia dintre elementul sport si cel elegant creeaza un contrast interesant si modern, care te va ajuta sa te faci remarcata. Tot ce trebuie sa mai faci este sa completezi tinuta cu o geanta crossbody si o pereche de pantofi sport, pentru un look fresh.

Fusta plisata, 32,79 lei, Trendyol

Bluza din molton, 89,99 lei, HM

Foto: Instagram/@zoeliss