Fructul care are nenumarate beneficii pentru ten: exfoliaza si reduce ridurile

1

Se spune ca un mar pe zi tine medicul departe, dar poate de asemenea sa tina departe semnele de imbatranire de pe tenul tau.

Atat prin consum, cat si prin aplicarea fructelor direct pe ten sau prin utilizarea cosmeticelor cu infuzie de mere, te poti bucura de proprietatile benefice. Fiind bogate in vitamine si minerale, merele nu sunt doar o gustare delicioasa si sanatoasa, ci si un adevarat elixir pentru piele, avand proprietati de exfoliere, de reducere a ridurilor si de imbunatatire a elasticitatii.

Cum sa folosesti merele pentru a netezi pielea

Alege merele organice pentru a evita expunerea la pesticide si alte substante chimice care pot irita pielea. Acestea sunt bogate in vitaminele A, B, C si E, precum si in antioxidanti care protejeaza pielea de radicalii liberi. Contin, de asemenea, acid malic si acid tartric, doi acizi alfa-hidroxi naturali (AHA) care au proprietati exfoliante, ajutand la indepartarea celulelor moarte si la stimularea regenerarii celulare.

Masca exfolianta cu mar si miere

Amesteca un mar ras cu o lingura de miere pana obtii o pasta omogena. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 15-20 de minute. Mierea ajuta la hidratarea pielii, iar marul exfoliaza usor, indepartand celulele moarte.

Datorita acizilor alfa-hidroxi (AHA) pe care ii contine, marul ajuta la indepartarea stratului de celule moarte de la suprafata pielii, dezvaluind un ten mai luminos si mai neted.

Continutul ridicat de apa din mar hidrateaza pielea, mentinandu-i elasticitatea si prevenind uscarea.

Bogat in antioxidanti, marul contribuie la neutralizarea radicalilor liberi care cauzeaza imbatranirea prematura a pielii. De exemplu, vitamina C stimuleaza productia de colagen, mentinand pielea ferma si reducand aparitia ridurilor.

Marul are ingrediente antiinflamatoare care pot calma pielea iritata si pot reduce roseata.

Produse cosmetice cu mere

O metoda mai eficienta decat o masca preparata in casa este folosirea produselor care contin ingredientele active din mere. Chimistii au extras proprietatile benefice precum acidul malic si tartric din fruct si le-au integrat in creme si serumuri.

Gelurile sau solutiile exfoliante cu mere indeparteaza celulele moarte ale pielii si netezesc ridurile fine, precum si petele pigmentare.

Mizon exfoliant facial cu extract de mar, notino.ro, 69 lei

Origins, Youthtopia Refining Apple Peel, exfoliant facial pentru netezirea pielii cu extract de mere, notino.ro, 133 lei

3 produse-cheie cu peptide care ma ajuta sa aman ridurile de expresie cat mai mult posibil

Merele au proprietati hidratante naturale si ajuta la retinerea apei in celulele tenului, oferind un aspect ferm si neted tenului.

Origins Youthtopia crema hidratanta cu mere Peptide Plumping, drmax.ro 273,99 lei

Merele contin diversi compusi care sustin mecanismele naturale de aparare ale pielii impotriva agresorilor externi.

Viorica Cosmetics toner-mist cu apa de mere si vitamina C, plusfarma.ro, 17,25 lei

Asadar, integrarea acestui fruct in rutina ta de skincare va contribui la frumusetea tenului. Si nu uita sa consumi cat mai multe mere, pentru a te bucura de efectele lor si din interior.

Foto: depositphotos.com