6 pasi suplimentari pe care ii urmez pentru a avea un par frumos si sanatos

1
De Alice Papuc
4 oct. 2024

Cu ajutorul acestor pasi simpli, parul meu a devenit mai sanatos si mai stralucitor.

Un par frumos si sanatos nu este doar rezultatul produselor de ingrijire pe care le folosim, ci si al obiceiurilor si micilor trucuri pe care le integram in rutina noastra. Acesta este si motivul pentru care sunt mereu in cautare de noi trucuri si pentru care, oricat de obosita as fi la sfasitul unei zilei, nu renunt niciodata la rutina mea si la acele lucruri care stiu ca ma ajuta. Iata care sunt acesti pasi suplimentari pe care ii fac pentru parul meu!

Imi masez scalpul in mod regulat

Masajul scalpului reprezinta pentru mine atat un obicei relaxant, cat si un ajutor pentru un par frumos si sanatos. Acest obicei simplu stimuleaza circulatia sangelui, ajutand foliculii de par sa fie mai bine hraniti. Incerc sa fac acest masaj cel putin de 2-3 ori pe saptamana, folosind varfurile degetelor (nu unghiile) pentru a activa circulatia si a incuraja cresterea sanatoasa a parului.

De asemenea, poti folosi o perie conceputa special pentru masajul capilar.

Tangle Teezer Scalp Brush Pink, 38 lei, Notino

Folosesc tratamente speciale pentru regenerarea parului

Inainte de a-mi spala parul, obisnuiesc sa aplic cate un tratament conceput special pentru regenerare, care sa-mi hraneasca si sa-mi hidrateze parul in profunzime. Las tratamentul sa actioneze conform instructiunilor de pe ambalaj, cel putin 30 de minute. Ulterior, continui cu rutina mea obisnuinta de ingrijire.

Clatirea cu apa rece

Desi poate parea incomod, clatirea parului cu apa rece la finalul samponarii face parul mai stralucitor si mai neted. Daca esti interesata de subiect, am un articol special pe acest subiect.

Ma coafez cat mai rar posibil

Incerc sa reduc la minimum utilizarea aparatelor de coafat cu caldura, cum ar fi ondulatorul, placa de par sau uscatorul. Caldura excesiva deterioreaza firul de par in timp, asa ca prefer sa las parul sa se usuce natural de cate ori am ocazia. Iar atunci cand vreau neaparat sa-mi coafez parul, am intotdeauna grija sa aplic spray pentru protectie termica.

Folosesc masti hidratante

Nu exista saptamana in care sa nu-mi aplic cel putin o data o masca de par hidratanta. Acestea imi mentin parul hidratat si stralucitor, ajutandu-ma sa il aranjez mai usor si sa previn efectul frizzy.

Evit spalarea zilnica

Oricat mi-ar placea uneori sa-mi spal parul zilnic si sa ma bucur de acel aspect fresh, stiu ca spalarea frecventa imi poate deteriora parul, luandu-i din uleiurile naturale esentiale care il mentin hidratat si sanatos.

Foto: Instagram/@nadiyalyalko