Am incercat serumul pentru luminozitate si fermitate cu extract de orez si peptide de la Almost1.618

1
De Teodora Tirca
8 oct. 2024

Imediat ce aflu despre un nou serum cu peptide, verific formula si, daca imi plac ingredientele, poti sa pariezi ca va intra in rutina mea.

Atunci cand oamenii imi spun ca arat cu 5-10 ani mai tanara, ingredientul cu multiple beneficii anti-aging care imi vine imediat in minte sunt peptidele. In ultimii ani le-am folosit constant, mai mult decat retinolul sau vitamina C. In timp ce acestea din urma imi provoaca uneori iritatii si mi-e greu sa raman constanta, peptidele sunt blande si chiar ajuta la repararea si regenerarea pielii – totul in timp ce stimuleaza productia de colagen nou.

Extractul de Oryza Sativa (orez) este un alt ingredient pe care il ador in skincare si care imi aduce beneficii vizibile de la primele folosiri, mai ales in ceea ce priveste luminozitatea.

Un serum care contine aceasta combinatie de ingrediente si care m-a atras imediat este Rice+Birch and Peptide Multilayer Nourishing Superserum, de la Almost1.618. Pentru ca produsele lor mi se potrivesc foarte bine, am vrut neaparat sa-l incerc. Atunci cand testez un serum, il „izolez”, in sensul ca incerc sa folosesc cat mai putine produse si ingrediente active, astfel incat sa-mi pot forma o opinie despre el.

142,66 lei, redus de la 153,28 lei, aquabeauty.ro

Efect de glass skin

Toate ingredientele sunt orientate catre obtinerea acelui ten luminos, ferm si neted, numit in zilele noastre „glass skin” – si chiar cred ca e un efect pe care l-am obtinut destul de rapid cu acest serum. Ce am observat din primele zile: mai multa luminozitate, pori neteziti, piele cu aspect mai tanar per total. Tenul meu sensibil nu a avut nicio reactie, nu mi-a provocat cosuri sau iritatii.

Dupa doua luni de folosire am observat ca tenul este mai uniform, iar acneea ocazionala nu mai lasa semne atat de persistente si vizibile. Am observat de asemenea mai multa elasticitate si un aspect mai proaspat si hidratat.

Textura este extrem de lejera

Pentru ca am ten mixt predispus la acnee, prefer serumurile lejere, care nu lasa pe ten o pelicula uleioasa sau lipicioasa. Acesta are textura perfecta, este apos si lejer, se absoarbe imediat si lasa tenul catifelat, insa fara sa-l incarce. Uneori aplic mai multe straturi subtiri si imi place efectul, mai ales daca urmeaza sa aplic si machiaj – creeaza o baza perfecta.

Pe langa complexul de peptide, care stimuleaza sinteza colagenului, reduce profunzimea ridurilor si intareste bariera de aparare a pielii, in formula se regaseste si un complex antioxidant, care previne semnele de imabtranire prematura: seva de mesteacan si uleiul din tarate de orez. Impreuna, acestea ilumineaza, netezesc si tonifica pielea, oferind un aspect mai tanar.

Cui i se potriveste?

Serumul pe baza de peptide este potrivit pentru orice tip de ten si poate fi folosit la orice varsta. Fiind atat de lejer, il poti folosi chiar si in cazul in care ai ten gras. Iti vor placea rezultatele daca te confrunti cu aspect tern, hiperpigmentare, lipsa luminozitii, linii de expresie sau pori dilatati. Iti recomand sa-l folosesti pe tenul curat, dimineata si seara, sub crema hidratanta. Este si o buna baza de machiaj.

Foto: Freepik.com