Cele mai rele lucruri pe care le poti face pentru parul tau – ii distrug sanatatea

1
De Cristiana Astefanoaiei
10 oct. 2024

Chiar daca esti atenta la ce produse folosesti, e posibil ca parul tau sa nu creasca asa cum visezi. Cauzele pot fi multiple, insa unele dintre obiceiurile tale ar putea fi nocive pentru podoaba capilara.

Exista mai multe moduri prin care poti sa-ti distrugi parul, iar unele dintre ele sunt usor de trecut cu vederea. De aceea, e bine sa fii extrem de atenta la urmatoarele aspecte.

Nu tunzi varfurile destul de des

Din dorinta de a avea parul lung, s-ar putea sa eviti vizitele la coafor. Nimic mai gresit. Acest lucru poate duce la varfuri despicate si rupere, dand parului tau un aspect nesanatos. Atunci cand varfurile sunt uscate este afectat si ritmul de crestere.

Tunde foarte putin din varfuri la fiecare 6-8 saptamani, apoi acorda atentie ingrijirii lungimilor si vei vedea rezultatele.

Te vopsesti acasa

Desi poate parea tentant sa faci o schimbare de look rapida, s-ar putea sa regreti cand te vopsesti acasa, mai ales daca e o vorba despre folosirea decolorantului. Stilistii profesionisti stiu cum sa amestece culorile si sa le aplice uniform, asigurandu-se ca parul tau arata bine si, mai important, ca ramane sanatos. In plus, produsele profesionale sunt mai blande cu firele de par.

Asa ca ai rabdare pentru urmatoarea ta vizita la salon.

Iti speli parul cu apa foarte fierbinte

Apa fierbinte indeparteaza complet uleiurile naturale ale parului, lasandu-l uscat si fragil. Opteaza in schimb pentru apa calduta sau rece pentru a-ti mentine parul hidratat si stralucitor.

Incearca sa folosesti apa rece pentru clatire. Aceasta sigileaza cuticula parului si adauga un strat suplimentar de stralucire.

Nu iti cureti periile de par suficient de des

Cand a fost ultima data cand ti-ai curatat peria de par? Daca nu-ti amintesti, a trecut mult prea mult timp! Periile murdare sunt pline de par vechi, uleiuri si resturi de produse, pe care apoi le redistribui prin suvitele tale de fiecare data cand te perii. Nu suna prea bine, nu?

Este recomandat sa-ti speli periile lunar. Scufunda-le intr-o solutie de apa si sampon, apoi clateste-le bine. Asigura-te ca ai indepartat toate reziduurile si apoi usuca-le bine, pentru a evita mucegairea lor.

Iti pieptani parul cand este ud

Parul ud este mai predispus la rupere, deoarece este extrem de fragil. Nu pieptana niciodata parul inainte de a aplica un produs de tip leave-in, care sa il protejeze.

Foloseste un pieptan cu dinti rari, special pentru descurcare. Nu insista, ci descurca usor firele, apoi usuca-l cu grija.

Cum sa-ti perii corect parul pentru a stimula cresterea si a preveni despicarea varfurilor

Dormi cu parul ud

Uneori esti prea obosita pentru a-ti usca parul inainte de culcare. Dar dormitul cu parul ud poate face ca acesta sa se incurce, sa se rupa si chiar sa duca la probleme ale scalpului din cauza umiditatii.

De asemenea, investeste intr-o fata de perna din matase sau satin. Aceasta reduce frecarea firelor de par si deteriorarea lor. In plus, e foarte buna si pentru ten.

Porti mereu parul foarte strans

Sigur, coada de cal sau un coc sleek arata chic, dar pot fi un cosmar pentru parul tau. Daca porti des parul strans, acolo unde il legi vei rupe firele.

Ofera-i parului tau o pauza, optand pentru stiluri mai lejere sau folosind elastice de par moi, care nu strang prea tare.

7 coafuri care iti distrug treptat parul

Nu acorzi suficienta atentie produselor de ingrijire

Un sampon, fie el si de cea mai buna calitate, nu e suficient pentru un par sanatos. El are doar rolul de a curata. Pentru hidratare ai nevoie de masca si balsam. Pentru protectie prelungita ar fi bine sa folosesti si un produs leave-in, care nu se clateste si care „imbraca” firele, astfel incat sa fie mai sanatoase. De asemenea, nu uita de protectia termica daca folosesti uscator, placa sau ondulator, ori vara cand te expui la soare.

Nu uita ca produsele trebuie adaptate structurii parului tau, dar si anotimpului in care te afli. Iarna ai putea avea nevoie de o masca hranitoare, pentru ca frigul usuca firele. Cu cat ii cunosti mai bine nevoie, cu atat vei avea un par mai sanatos si stralucitor.

Foto: Instagram/@negin_mirsalehi