Paris Fashion Week: Cele mai hot trenduri de street style

1
De Teodora Tirca
10 oct. 2024

Saptamana modei de la Paris abunda de inspiratie pentru noile tale tinute de toamna. Care dintre trenduri ti se potriveste cel mai bine?

Capitala modei a vorbit – de la look-uri boeme reinventate la bijuterii statement, Zalando iti prezinta cele sase look-uri de street style care dicteaza cele mai hot tendinte ale sezonului.

Revenirea boho

Boho s-a intors. Esenta modei „it girl” de la mijlocul anilor 2000 a reaparut. Este acelasi amestec de franjuri din anii ’70, ochelarii aviator si o energie extrem de feminina, dar de data aceasta cu o nota sofisticata. Materialele mai grele si accesoriile masive, sinonime cu stilul anilor 2000, sunt inlocuite cu alternative mai delicate.

Rochiile din materiale transparente si dantela, precum cea recent purtata pe covorul rosu de regina OG a stilului boho, Sienna Miller, si rochia maxi baby blue a lui Daisy Edgar Jones de la turneul de presa pentru filmul Twister, care a fost asortata cu curele delicate — ambele stiluri cheie care au dominat strazile pariziene.

Slick din cap pana-n picioare

Elegante si perfecte pentru vremea ploioasa, gecile din piele si vinil lucios, asortate cu genti si cizme pe masura, au fost in centrul atentiei in repetate randuri – la propriu. Cheia pentru a reusi acest look rafinat? Consistenta. De la stiluri ultra-lucioase la cele color block, indiferent de material, asigura-te ca outfitul este complet, din cap pana in picioare. In ceea ce priveste partea de beauty, tunsorile bob si coafurile ponytail bine definite sunt cele care primesc puncte bonus.

Sofisticare statement

Siluetele extrem de feminine se intalnesc cu materiale deosebit de luxoase. Acesta nu este un stil de zi cu zi – gandeste-te la rochii cu umeri cazuti captusite cu blana artificiala, manusi lungi din piele, matase lucioasa si croieli clasice cu detalii statement. Si ce saptamana mai potrivita pentru a indrazni putin? Cu designeri precum Coperni care au inclus piese sofisticate si remarcabile in colectiile lor AW24, nu e de mirare ca acest look frapant a ajuns si pe strazi.

Cizme slouchy

Un alt trend din anii ’80 si 2000 care se bucura de o revenire este reprezentat de cizmele slouchy, care revin in forta anul acesta. Stilul larg, sustinut de vedete precum Rihanna si Gigi Hadid, adauga o nota de nonsalanta oricarui outfit lejer – asa cum au demonstrat cei ce au purtat cizmelor slouchy la saptamana modei. Pentru a completa look-ul, o geanta boho purtata pe umar este alegerea perfecta.

Cercei supradimensionati Golden Age

Aurii si indrazneti – cerceii masivi, supradimensionati, sunt accesoriul esential al acestui sezon. Cu cat mai mari, cu atat mai bine. Avand puterea de a eleva orice tinuta, cerceii XL in forma de scoici, flori si modele groase cu verigi au fost cele mai populare stiluri ale saptamanii. Prezent in colectiile AW24 si la toate evenimentele de pe covorul rosu, acest trend de accesorii nu va disparea prea curand.

Sah Mat

Estetica grunge revine in forta toamna aceasta. Cu radacini rebele si un aer autentic de toamna, imprimeurile tartan si carourile sunt cele mai cautate si la moda sezonul acesta. Fie ca este vorba de un palton lung cu model ecosez, combinat cu cizme inalte, sau de un set neasortat in stilul Malia Obama de la Vivienne Westwood, acest model, ce aminteste de mandria scotiana, a fost vazut peste tot in oras. Prezent in colectiile designerilor pentru sezonul AW24, in culori variind de la roz si verde pana la bleumarin si portocaliu ars, un outfit cu carouri este noua obsesie a toamnei.

Street style photos by @sarahellentreacher. Product images by Zalando.