Studiu: mancarea pe care o consumi poate afecta modul in care casnicia ta evolueaza

1
De Alice Papuc
16 oct. 2024

Jessie Inchauspé ne uimeste cu o noua lectie despre cum mancarea afecteaza fiecare aspect al vietii noastre.

Exista o multime de lucruri care pot afecta modul in care casnicia ta evolueaza. Daca esti casatorita, sunt sigura ca acest adevar nu iti este deloc strain si ca deja ti-ai creat o lista proprie. Cu toate acestea, te-ai gandit ca mancarea pe care o consumi se poate afla pe aceasta lista? Si nu, nu ma refer la anumite preferinte culinare pe care sotul tau le poate avea, ci la descoperiri concrete facute de oamenii de stiinta. Iata ce am aflat de la Jessie Inchauspé, autoarea cartii “Revolutia glucozei”!

Invitata sa participe la celebrul podcast “The diary of a CEO”, Jessie Inchauspé impartaseste un lucru pe care cele mai multe dintre noi il consideram socant: mancarea pe care o consumi iti poate afecta casnicia. Conform autoarei, mancarea pe care o consumam afecteaza tot – de la modul in care ne simtim si ne comportam, la modul in care percepem lumea din jurul nostru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Diary Of A CEO (Official Podcast Page) (@thediaryofaceopodcast)

Cum s-a desfasurat studiul

In continaure, Jessie Inchauspé discuta despre un studiu realizat de oamenii de stiinta. Acestia au analizat 300 de cupluri casatorite pe o perioada de 6 saptamani. Fiecarui partener i s-a inmanat o papusa v0odoo, papusa in care trebuiau sa infiga un ac de fiecare data cand aveau o discutie neplacuta cu partenerul sau cand partenerul ii enerva. Partea interesanta abia acum incepe: pe tot parcursul studiului, nivelul de glucoza al fiecarui participant a fost monitorizat.

Ce au descoperit oamenii de stiinta

Surprinzator sau nu, oamenii de stiinta au descoperit ca participantii asociati cu un nivel mai mare de glucoza in sange erau fix acei participanti care au infipt mai multe ace in papusa voodoo.

Acesta nu este singurul studiu desfasurat cu privire la modul in care mancarea impacteaza relatiile cu cei din jur. In general, cercetatorii au concluzionat ca nu doar sanatatea fizica este influentata de ceea ce mancam, ci si starea emotionala si modul in care interactionam cu cei din jur. Dietele bogate in nutrienti, cum ar fi cele care contin fructe, legume si proteine slabe, nu doar ca sustin o stare de spirit pozitiva, dar contribuie si la reducerea iritabilitatii, promovand un mediu de intelegere si sprijin reciproc in cadrul unei casnicii.

Mesele impreuna: un ritual de conexiune

Un alt aspect important adesea dezbatut in studii este reprezentat de obiceiul de a manca impreuna. Cuplurile care iau in mod regulat masa impreuna tind sa raporteze un nivel mai mare de apropiere si comunicare. Gatitul sau servirea mesei impreuna poate deveni un moment de legatura si relaxare, reducand stresul zilnic si imbunatatind calitatea relatiei.

Foto: depositphotos.com