Specialistii te invata cum sa transformi o simpla cutie de branza cottage intr-un mic dejun sanatos si delicios

1
De Alice Papuc
17 oct. 2024

O simpla cutie de branza cottage iti ofera retete infinite pentru micul dejun, fie ca preferi variantele dulci sau sarate.

Sunt sigura ca si tu ai vazut cat de iubita este branza cottage pe TikTok. Pare ca toata lumea o are in casa, iar retetele incercate de utilizatori sunt nenumarate. Pe buna dreptate, branza cottage chiar este bogata in proteine si, in combinatiile potrivite, iti poate asigura un mic dejun sanatos si delicios, fie ca preferi gustul sarat sau, dimpotriva, dulce. Iata 5 retete recomandate de specialisti care te vor cuceri!

Scrambled eggs reinterpretate

Prin incorporarea branzei cottage cremoase in ouale scrambled, adaugi o extra portie de proteine. Mai mult, ai parte de o textura delicioasa si usor acrisoara, care se potriveste perfect cu o portie de legume. Este o reteta versatila, pe care o poti transforma dupa bunul tau plac. Vrei o varianta mediteraneana? Amesteca spanac, masline si branza feta. Vrei ceva mai consistent? Adauga sunca si cheddar. Posibilitatile sunt infinite.

Clatite sarate

Clatitele cu branza cottage reprezinta o varianta mai bogata in proteine a clasicelor clatite, oferind un gust usor dulce si usor sarat, datorita branzei cottage. Si nu iti face griji, nu vei simti deloc cocoloase. Daca incerci acest preparat, vei incepe ziua cu un mic dejun delicios si vei avea energie pe tot parcursul zilei.

Smoothie cu gust de cheesecake de capsuni

Imagineaza-ti ca savurezi un delicios cheesecake de capsuni, dar sub forma de smoothie! Acest rasfat cremos este facut cu un amestec de iaurt cu aroma de vanilie si branza cottage. Adauga capsuni, un strop de lapte si biscuiti graham faramati pentru a obtine acea aroma autentica de cheesecake. Iar partea mea preferata este aceea ca, de la iaurt, branza cottage si lapte, obtii in jur de 17 grame de proteine per portie.

Cum mi-am propus sa renunt la fast food si sa am mai multa grija de sanatatea mea

Briose cu oua si branza cottage

Cei de la Budget Bytes au creat o reteta delicioasa in care cremozitatea si savoarea adaugate de branza cottage echilibreaza textura pufoasa a oualor. Cu 12 grame de proteine per portie, aceste briose sunt o optiune perfecta pentru un mic dejun sanatos, chiar si atunci cand esti pe graba. In plus, si acesta este un preparat extrem de versatil — poti adauga legumele tale preferate sau sunca, cascaval si ceapa verde. Nu te teme sa experimentezi niciodata, caci asa descoperi cele mai delicioase preparate.

Overnight oats cu branza cottage si mere

Imagineaza-ti aromele delicioase de placinta de mere amestecate intr-un borcan cremos de overnight oats, plin de proteine. Aceasta reteta de la Bucket List Tummy combina mere tocate cu un strop de scortisoara pentru a crea un amestec gros si catifelat. Iar datorita ingredientului secret, branza cottage, acest mic dejun are o consistenta fina si bogata. Cu 33 de grame de proteine per portie, acest preparat te va alimenta cu energie pentru intreaga dimineata.

Foto: depositphotos.com