6 bijuterii in tendinte pentru sezonul toamna-iarna 2024

1
De Georgiana Dorobantu
18 oct. 2024

Indiferent de sezon, bijuteriile si accesoriile au puterea de a transforma total orice tinuta.

Iar noile tendinte in materie de bijuterii pentru toamna-iarna 2024/2025 sunt in opozitie totala cu trendul quiet-luxury care a aparut anul trecut. Bijuteriile indraznete, statement, care atrag toate privirile domina stilul acestui sezon rece. Iar partea buna este aceea ca e posibil sa ai deja unele dintre aceste piese in colectia ta.

Tendintele de toamna care ti se vor potrivi perfect daca esti miniona

De la bratari masive, la pandantive in linii bine definite cu aspect futurist si bijuterii reinventate cu perle, acestea sunt trendurile in materie de bijuterii pentru toamna 2024:

Choker din lant

Foto: Instagram/Grace Jeramie

Probabil ca atunci cand auzi cuvantul „choker” te gandesti la acele benzi din catifea care se purtau la inceputul anilor 2000. Dar stai linistita, chokerele din acest sezon sunt mult mai elevate decat cele din trecut. Designerii au creat chokere din lant masiv sau alte stiluri mai delicate pentru a intampina revenirea in trend a acestei piese.

Culorile vedeta in materie de genti pentru sezonul de toamna-iarna 2024

Bijuterii reinventate cu perle

Foto: Instagram/Jenny Bird

Perelele au revenit in tendinte inca din anul 2022, iar de atunci se mentin la fel de puternic in trend. Pe podiumurile prezenarilor de moda din 2024 am putut observa accesorii cu perle care par sa provina direct din cutia cu bijuterii a bunicii. Dar daca nu ai la dispozitie piese vintage, poti incerca noul val de bijuterii reinventate cu perle, care imbina eleganta si rafinamentul perlelor cu un stil modern si interesant.

Cerceii candelabru

Foto: Instagram/Ben-amun

Alte piese readuse „la viata” din trecut sunt cerceii candelabru. Se pare ca au revenit in tendinte pentru acest sezon, dar nu sunt acele modele cu aspect ieftin si pe alocuri kitsch care se purtau in anii 2000. In schimb, este vorba despre cercei cu un aspect sculptural si pretios. Desi poate nu ti se par la fel de versatili precum cerceii rotunzi clasici, adevarul este ca arata surprizantor de chic cu tinute extrem de simple, precum tricou si jeansi.

5 lucruri pe care sa le faci pentru a avea cele mai rafinate tinute toamna aceasta

Bratari masive

Foto: Instagram/Mejuri

Fie ca sunt din rasina, lemn sau metal, bratarile masive au avut parte de o revenire spectaculoasa anul acesta si ar putea fi numite chiar trendul momentului in materie de accesorii. Sa adaugi o bratara tip cuff tinutei tale poate fi o modalitate simpla de a-ti eleva look-ul, indiferent de ceea ce porti. Desi ai putea obtine un accent statement cu o singura bratara, fashionistele imbratiseara stilul maximalist si poarta mai multe astfel de bratari in acelasi timp.

Pandantive in linii bine definite

Foto: Instagram/heavenmayhem

Au trecut ceva ani de cand pandantivele cu lant lung au fost in tendinte. Multi ani la rand au fost inlocuite cu colierele subtiri, delicate, purtate in cascada. Insa prezentarile de moda pentru toamna 2024 au fost inundate de lanturi sau snururi lungi, in asociere cu pandantive simpliste, in linii definite si cu un aspect neted. Le poti purta chiar si in asociere cu alte piese statement, daca vrei sa creezi un look unic, indraznet.

Cercei buton statement, in stilul anilor ’80

Foto: Instagram/Aureum

Dupa ani intregi in care am vazut in moda croielile specifice anilor ’80 – de la umerii voluminosi, jeansii cu talie inalta sau sacourile supradimensionate – abia acum vedem influenta acestui deceniu si in ceea ce priveste trendurile pentru bijuterii. Pentru branduri precum Chanel sau Saint Laurent, niciun look de pe podium pentru toamna 2024 nu a fost complet fara o pereche de cercei buton supradimensionati.

Foto: Instagram/Rosie Huntington-Whiteley