5 motive pentru care femeile trecute de 35 de ani sunt mai fericite decat la 20

1
De Cristiana Astefanoaiei
25 oct. 2024

Este un privilegiu sa inaintam in varsta si sa ne bucuram ca am castigat mai multi ani in viata. Iar rasplata este cu atat mai mare cu cat, dupa varsta de 35 de ani, femeile sunt mai fericite.

Varsta de 20 de ani e frumoasa si plina de experiente minunate, dar vine si cu multe intrebari, presiuni si chiar greutati. Dupa 15, 20 sau chiar 30 de ani, femeile privesc viata altfel.

Acceptarea de sine le face fericite pe femeile trecute de 35 de ani

La 20 de ani, multe femei se confrunta cu asteptari nerealiste din partea lor sau a celorlalti. Acest lucru duce la multa nesiguranta. Sunt putine tinere care pot spune ca se cunosc cu adevarat. Adolescenta lor abia s-a incheiat. Corpul lor este acum in continua transformare, iar mintea e ca un burete ce absoarbe toate informatiile din jur. Iar unele informatii pot fi in conflict cu valorile lor. Atunci incepe o goana dupa a cauta raspunsuri.

In schimb, femeile mai mature isi valorizeaza individualitatea si invata sa isi aprecieze realizarile. Ele isi iubesc chiar si imperfectiunile. Dupa varsta de 35 de ani, nu mai conteaza cum arata alte persoane si nu te mai compari cu ele. Din acel punct, cel mai important lucru este cum te simti si ce poti face pentru a te alinia cu valorile tale adevarate.

Relatii mai sanatoase si mai profunde

Pe masura ce femeile imbatranesc, au ocazia sa construiasca relatii mai profunde si mai semnificative. La 20 de ani, multe femei pot avea relatii superficiale sau se pot simti presate sa se conformeze normelor sociale. In contrast, femeile de peste 35 de ani tind sa fie mai selective in privinta relatiilor. Acest lucru se traduce atat prin relatii de prietenie, romantice sau chiar profesionale.

Din acest moment, viata sociala poate deveni mai putin activa, dar mult mai implinitoare. Discutiile vor fi mai profunde, iar satisfactia de a petrece timp doar cu oameni care fac bine sufletului tau este extraordinara.

Cum poti lega relatii autentice ca adult. 5 pasi esentiali pe care sa-i respecti

Prioritizarea bunastarii personale

Femeile trecute de 35 de ani au invatat importanta ingrijirii de sine. Acest lucru include nu doar ingrijirea fizica, ci si mentala si emotionala. Ele devin mai constiente de nevoile lor si isi aloca timp pentru a se relaxa, a practica hobby-uri si a mentine un stil de viata echilibrat.

La 20 de ani, multe femei se concentreaza adesea pe obligatii externe si pe asteptarile altora, ceea ce le poate face sa neglijeze propria fericire. Daca pana acum ai petrecut timp in goana dupa idealuri stabilite de societate, dupa 30 sau 40 de ani, vei invata sa te pui pe primul loc. Nevoile tale vor deveni importante nu doar pentru tine, ci si pentru cei din jur. O sotie, o prietena sau o mama fericita va transmite fericire, iar tu asta iti doresti sa fii, pe masura ce inaintezi in viata.

Experienta aduce pace

Ce este interesant la varsta de 20 de ani este necunoscutul. Frumos si infricosator in acelasi timp, misterul unor noi experiente este ceea ce le da curaj femeilor tinere. Insa, corpul lor este aproape tot timpul plin de adrenalina. Poate sa apara si anxietatea sau teama de a nu reusi. Fiecare zi pare o competitie cu viata.

Dupa 30 de ani, experienta incepe sa-si spuna cuvantul. Situatiile noi devin mai rare si, de cele mai multe ori, chiar si ele se aseamana cu macar o intamplare din trecut. Curajul e inlocuit mai degraba de incredere. Dupa varsta de 35/40+, o femeie stie exact ce raspuns sa dea si e perfect hotarata cand ia o decizie. Iar acest lucru inseamna mai multa liniste pentru inima ei.

4 motive pentru care femeile de peste 40 de ani isi iubesc mai mult viata in prezent decat la 30 de ani

Femeile de peste 35 de ani stiu sa iubeasca

Poate cel mai frumos motiv de fericire la orice varsta este dragostea. Insa sentimentele se manifesta altfel dupa varsta de 35 de ani. Iubirea devine mai matura si mai asezata. Gelozia e inlocuita de intelegere si rabdare. Femeile care sunt norocoase sa aiba un partener bun in vietile lor isi gasesc pacea interioara.

Daca la 20 de ani vorbim de multa pasiune si adrenalina, la 35 de ani ne gandim la stabilitate si rutina. Micile obiceiuri din cuplu care fac diferenta, declaratii soptite si vulnerabilitate. Acesta e secretul unei vieti care devine din ce in ce mai fericita.

Foto: freepik.com