Trei culori care atrag atentia si te fac seducatoare

1
De Cristiana Astefanoaiei
24 oct. 2024

Oamenii de stiinta au dezvaluit ca purtarea anumitor culori te va face mai atragatoare pentru sexul opus.

Cercetatorii au fost curiosi sa afle cum ne influenteaza culorile in viata de zi cu zi, dar si in relatii, asa ca iata ce culori sa porti la primele intalniri daca vrei sa-l cuceresti.

Culoarea rosie, atractiva atat pentru femei, cat si pentru barbati

Doua studii psihologice realizate de psihologul Andrew Elliot au demonstrat ca rosul este cea mai atractiva culoare atat pentru barbati, cat si pentru femei, dar, in mod curios, cele doua genuri sunt atrase de aceeasi culoare din motive diferite.

Rochie Josephine rosie, 890 lei, amalin.com

Femeile sunt atrase de barbatii care poarta rosu deoarece, conform unui studiu, aceasta culoare transmite semnale de statut si dominanta.

Am descoperit ca femeile vad barbatii in rosu ca avand un statut mai inalt, mai probabil sa castige bani si sa avanseze pe scara sociala”, a spus profesorul Andrew Elliot, coautor al studiului.

Barbatii, pe de alta parte, sunt atrasi de femeile care poarta rosu din motive biologice, a descoperit un alt studiu. Rosul este perceput ca un semnal de fertilitate si sanatate.

Cercetarea noastra demonstreaza un paralelism in modul in care barbatii, atat primatele umane, cat si cele non-umane, reactioneaza la rosu. Concluziile noastre confirma ceea ce multe femei au banuit si afirmat de mult – ca barbatii se comporta ca animalele in sfera sexuala”, au scris autorii studiului.

Cum sa-ti faci singura o analiza cromatica pentru a alege culorile cele mai potrivite pentru hainele si accesoriile tale

Alte doua culori pe care sa le porti la intalniri

Daca rosul este culoarea pasiunii, negrul este simbolul misterului si al rafinamentului. Un alt studiu a aratat ca negrul este perceput ca fiind culoarea care transmite cel mai mult duritate, sofisticare si inteligenta. O femeie imbracata in negru poate fi vazuta ca fiind independenta si greu de atins, ceea ce ii starneste curiozitatea si dorinta unui barbat.

Rochie Nicole cu volan neagra, 1.190 lei, amalin.com

In plus, negrul este o culoarea misterului si a senzualitatii. Femeile care poarta negru sunt deseori percepute ca fiind complexe si profunde. Orice barbat va dori sa descopere ce personalitate ascunde o rochie neagra sexy.

3 tinute pe care sa le porti la o intalnire romantica toamna

Albastrul este o culoare universal placuta si este adesea asociata cu sentimente de calm, loialitate si incredere. Spre deosebire de intensitatea rosului sau misterul negrului, albastrul transmite o senzatie de liniste si stabilitate. Psihologia culorilor sugereaza ca albastrul este perceput ca fiind o culoare a increderii si sinceritatii. O femeie care poarta albastru poate fi vazuta ca fiind mai abordabila si mai prietenoasa, ceea ce poate spori legatura emotionala si confortul barbatului in prezenta ei. In plus, albastrul este asociat cu inteligenta si integritatea, doua trasaturi foarte apreciate de barbati.

Rochie Grace cu drapaj albastru electric, 940 lei, amalin.com

Cercetarile arata ca albastrul este, de asemenea, o culoare asociata cu succesul si stabilitatea financiara, ceea ce poate genera o perceptie pozitiva asupra persoanei care o poarta.

Asadar, in functie de cum vrei sa fii perceputa la intalnire, opteaza pentru rosu, negru sau albastru, astfel incat sa fii atractiva. Depinde doar de tine ce mesaj doresti sa transmiti, daca vrei sa fii mai abordabila, mai misterioasa sau mai relaxata, cert este ca partenerul tau va fi influentat de hainele pe care le vei purta.

Foto: Instagram/@camilacoelho