Imi este dor de soare, dor de vacanta, de caldura, de mare, de parfumul proaspat al ierburilor aromatice. Iar una dintre partile cele mai frumoase la gatit este ca astfel de doruri si vise pot fi implinite cu un pic de imaginatie si arome.
Reteta de astazi poate fi gatita pentru foarte multe ocazii diverse, este atat o gustare simpla si plina de gust, dar poate fi si o cina usoara si hranitoare.
Ingrediente pentru creveti cu pesto si ciuperci:
2 linguri ulei de masline
500g creveti decorticati
250g ciuperci tocate
3 catei de usturoi maruntiti
½ cana pesto
½ cana apa
Sare
Fulgi de chili, dupa gust
Busuioc proaspat
Mod de preparare:
Incalzeste la foc mediu o tigaie. Adauga 1 lingura ulei de masline, apoi crevetii cu putina sare si fulgi de chili. Gateste-i timp de 3 minute. Pune crevetii separat pe o farfurie.
Pune in tigaie si a doua lingura de ulei de masline. Adauga ciupercile tocate si usturoiul maruntit. Asezoneaza cu sare. Gateste ciupercile pana cand se evapora tot lichidul.
Adauga in tigaie crevetii gatiti anterior, pesto-ul si apa. Amesteca usor ca sa ce combine toate aromele si gata.
Serveste crevetii cu busuioc proaspat deasupra.
Foto: Marius Dragne