Focaccia cu rosii cherry si ierburi aromatice

foccacia cu rosii cherry
1
De Ioana Marosan
29 nov. 2018

Daca vrei sa-ti aduci aminte de soarele verii si de vacanta in Italia sau doar ai nevoie de o gustare delicioasa si simpla de facut, atunci focaccia cu rosii cherry si ierburi aromatice este raspunsul la dorinta ta.

Ingrediente pentru focaccia cu rosii cherry si ierburi aromatice:

-1 plic de drojdie uscata;

-170 ml de apa calduta;

-500 gr de faina alba;

-1 lingurita de sare;

-2 linguri + 60 ml ulei de masline;

-3 catei de usturoi, pisati;

-2 lingurite de cimbru, tocat fin;

-150 grame de rosii cherry, taiate in jumatati.

Mod de preparare:

Drojdia se pune in apa calda si se lasa timp de 5 minute. Se amesteca faina, sarea si o lingura de ulei de masline intr-un castron.

Se adauga apa si se incorporeaza pana cand se obtine un aluat care se desprinde de marginile castronului. Se rastoarna pe o suprafata plana, tapeta cu faina, si se framanta timp de 5 minute.

Se unge cu ulei de masline si se pune la crescut intr-un castron mare, acoperit cu un prosop de bucatarie curat. Se lasa la crescut timp de ora la caldura.

Usturoiul se combina cu uleiul de masline si cimbrul si apoi se pune intr-o tigaie la foc mediu si se gateste timp de 10 minute, amestecand ocazional, pana cand usturoiul si cimbrul devin usor crocante, dar fara sa se innegreasca.

Se incazeste cuptorul la 225 de grade Celsius si se iau 2 tavi rotunde de placinta, cu diametrul de 18 cm, se ung pe fund si pe laterale cu uleiul infuzat cu usturoi si cimbru. Aluatul se imparte in 2 jumatati si se aseaza uniform pe fundul fiecarei tavi.

Se acopera fiecare tava cu folie alimentara si se mai lasa la dospit inca o jumatate de ora. Se imparte in mod egal restul de ulei de masline si se presara pe suprafata fiecarei focaccia.

Deasupra se pun jumatatile de rosii cherry, apasandu-le usor ca sa intre partial in aluat. Tavile se dau la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana cand partea de deasupra incepe sa se rumeneasca.

Se lasa la racit in tava timp de cateva minute, apoi se feliaza si se serveste calda.

Foto: Shutterstock.com