Pentru ca se apropie Craciunul, ne-am gandit sa-ti propunem un aperitiv inedit: cea mai buna reteta de antipasti pe care am incercat-o in ultima vreme.
Este foarte simplu de pregatit, este delicioasa si arata foarte bine pe farfurie. Si are un continut redus de carbohidrati.
O portie contine doar 60 de calorii, 5 grame de grasimi (din care 2 grame de grasimi saturate), 1 gram de carbohidrati, 0,1 grame de zahar, 222 mg de sodiu, 1 gram de fibre si 3 grame de proteine.
Ingrediente pentru cea mai buna reteta de antipasti:
- 24 felii de salam;
- 100 gr. rosii cherry, taiate in sferturi;
- 60 gr. masline negre, taiate in jumatati;
- 60 gr. miez de aghinare, taiat in cubulete;
- 30 gr. Frunze de busuioc, tocate fin;
- 2 linguri de otet de vin rosu;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 375 de grade Celsius. Se pune cate o felie de salam in fiecare forma dintr-o tava de briose.
Se coace timp de 8-10 minute, pana cand salamul devine crocant. Se lasa la racit in forma de briose timp de 10-15 minute.
Intre timp, se pregateste umplutura: intr-un caston mare, se amesteca rosiile, maslinele, inimile de anghinare, busuiocul si otetul. Se asezoneaza cu sare si piper, se umplu cupele obtinute din feliile de salam si se servesc.
Foto: Shutterstock.com