Shakshuka cu spanac si praz

Shutterstock
1
De Cristina Tudor
27 mai 2018

Ouale in combinatie cu multe verdeturi si legume constituie o alegere excelenta pentru micul dejun sau brunch. Incearca aceasta shakshuka cu spanac si praz care se face foarte simplu!

Spanacul cu oua este o combinatie hranitoare, insa mai exista si alta metoda ca sa-l obtii in afara de mancarea obisnuita cu spanac. O shakshuka cu spanac iti ofera posibilitatea de a amesteca rapid verdeturi, legume inabusite și oua ochiuri in aceeasi tigaie.

Este o reteta foarte sanatoasa, care furnizeaza proteine si grasimi bune din oua, plus carbohidrati complecsi si fibre din verdeturi si legume. Este perfecta pentru micul dejun sau un brunch in weekend.

Ingrediente pentru shakshuka cu spanac si praz:

4 pumni de spanac proaspat

1 praz tocat marunt

Sare si piper

2-3 linguri cu ulei de masline extravirgin

Cimbru uscat

Parmezan (optional)

Mod de preparare:

Foloseste o tigaie cu capac in care sa inabusi cu putina apa prazul si spanacul.

Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si se adauga uleiul de masline.

Se fac doua locuri intre verdeturile inabusite in care se sparg ouale. Se acopera tigaia cateva minute pana cand galbenusul are consistenta dorita.

Daca preferi, poti sa razuiesti putin parmezan deasupra pentru un plus de proteine si aroma.

Foto: Shutterstock.com